Me sem Šaban – muzika na poklon Nišlijama

Izvor: Megafon.co, 18.Jun.2021, 12:29

Me sem Šaban – muzika na poklon Nišlijama

Omaž posvećen Šabanu Bajramoviću – manifestacija Me sem Šaban ove godine biće održana četvrti put na platou ispred Niškog kulturnog centra 20. juna. Program počinje od 18 sati.
“Program počinje od 18 h. Mi puštamo muziku. Oko pola osam počinje trubački orkestar, desetostruki pobednici u Guči – Orkestar Feata Nebojše Sejdića“, kaže za Megafon Nebojša Saitović Saita – vođa benda Crne mambe i jedan od organizatora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co <<
Po završetku svirke Orkestra Feata Nebojše Sejdića, nastupiće niški glumci Miroljub Nedović Riki i Ivana Nedović.
„Riki i Ivana imaju kratku besedu do 15 minuta, niški će da pričaju. I posle toga, Crne Mambe sviraju do kraja. Crne Mambe kreću oko pola 9, 9 i sviraće do 12:30.“
Poznati niški orkestar Crne mambe i Federacija Roma osnovaca i srednjoškolaca – FROS organizatori su ovog omaža Šabanu Bajramoviću. Održavanje manifestacije Me sem Šaban  pomogla je GO Crveni Krst, a generalni pokrovitelj je GO Palilula.
„Pošto sada prave ovu akciju za Niš, ja sam hteo da to poklonimo Nišu u ime Šabana Bajramovića“, kaže Saitović. On se među prvima pridružio inicijativi sa Fejsbuk grupe In Niš we don’t say da se ovaj grad na Nišavi promoviše kroz fotografije sa srcima i haštagove #NišSerbia i #AnotherChanceForLove.

Omaž Šabanu Prva manifestacija Me sem Šaban (Ja sam Šaban) održana je na desetogodišnjicu smrti kralja romske muzike Šabana Bajramovića. A ove godine, osim ovom manifestacijom, 13. godišnjica njegove smrti obeležena je i humanitarnom akcijom.
Dan Šabana Bajramovića 8. jun, FROS je obeležio sa Udruženjem Anđeli čuvari iz Valjeva i organizacijom Operimo ruke otvorimo srce. Te tri organizacije su za niške mališane obezbedile četiri dispanzera za dezinfekciju ruku, oko 5.000 zaštitnih maski, oko 1.000 maski za odrasle, garderobu za decu starosti od tri meseca do četri godine, razne knjige, Montesori table za edukaciju kroz igru, obuću i još mnogo toga.
Šaban Bajramović Šaban Bajramović je po narodnosti bio Rom, a poreklom je iz Niša. U karijeri je snimio 20 albuma i oko 50 singlova. Napisao je i komponovao više od 700 pesama. Njegovi obožavaoci ga opisuju kao izvanrednog pevača vrhunskog kvaliteta i „pevača iz srca i duše“. Njegova izvedba pesme „Đelem, Đelem“  izabrana je za himnu svih Roma Sveta. Sa Crnim Mambama je nastupao više od 20 godina. Magazin Tajm ga je proglasio za jednog od 10 najvećih bluz pevača na svetu.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.