Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB: Nije odolela VIDEO

Izvor: B92, 11.Avg.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Rusi vide posetu Zaharove SRB: "Nije odolela" VIDEO

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plesa.

To o poseti Zaharove Srbiji u prvi plan ističe ruska televizija "Raša tudej" na svom sajtu.

Kako se navodi, Zaharovoj je u Guči dodeljena je Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ona je snimljena kkao šeta ulicama tog mesta sa ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i uživa u kušanju lokalnih kulinarskih specijaliteta. Kasnije je viđena, kako okružena trubačima ugra u ritamove balkanske muzike, dodaje RT.

Ruska televizija objašnjava da je Sabor trubača u Guči, poznat i kao Dragačevski sabor, jedan od najvećih u Srbiji i da svake godine privuče na hiljade posetilaca. Podseća se, takođe, da je truba tradicionalni instrument srpske narodne muzike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski mediji: Zaharova nije odoljela zvucima trube

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2018

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posjete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plijesa...To o posjeti Zaharove Srbiji u prvi plan ističe ruska televizija "Raša tudej" na svom sajtu...Kako se navodi, Zaharovoj je u Guči dodijeljena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.