Guča: Orkestri u trci za slavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guča: Orkestri u trci za slavu

U Guči se održava 59. Sabor trubača, pa je ta dragačevska varošica ovih dana najveselija na Balkanu.

Karnevalska atmosfera, zvuci trube koji dopiru iza svakog ćoška privukli su na hiljade stranaca iz celoga sveta.

Svi veseli i nasmejani igraju uz trubače na ulicama, nekima uspeva da uhvate ritam, nekima baš i ne, ali to je najmanje bitno.

Brojni Španci, Poljaci, Argentinci i Česi prevalili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su na hiljade kilometara kako bi videli Guču, čuli trubu i probali srpske specijalitete.

Srpskom prestonicom trube su tokom sabora prodefilovali svi učesnici i predstavilo se svih 16 orkestara koji učestvuju na finalnom takmičenju, ali i gosti iz inostranstva.

Prema programu, finalno takmičenje održava se večeras, posle čega će u kasnim časovima biti proglašeni i pobednici ovogodišnjeg sabora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.