Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 13:20

Sabor trubača u Guči otkazan zbog korone

Sabor trubača u Guči, 60. po redu, koji je trebalo da se održi od 6. do 9. avgusta, otkazan je zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji, izjavio je danas predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

"U skladu sa odlukama i merama koje je donela Vlada Srbije i proglašenja vanredne situacije u više od 20 gradova i opština zbog epidemije izazavane virusom korona, otkazan je i ovogodišnji Sabor trubača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Guči", potvrdio je Dolović za portal info-lider.

Predsednik opštine Lučani rekao je da se zbog opasnosti od širenja virusa Sabor trubača pomera za sledeću godinu.

"Festival trube 2020. uopšte neće biti održan, imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i regionu. Ne želimo da ugrožavamo ničije zdravlje i okupljamo veliki broj ljudi na jednom mestu", kazao je Dolović i dodao da se Sabor pomera za 2021. godinu.

Podsetimo da je 6. jula u opštini Lučani proglašena vanredna situacija zbog povećanja broja zaraženih virusom korona.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ove godine bez sabora trubača i violinista: Definitivno otkazane manifestacije u Guči i Pranjanima

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2020

Zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji otkazuju se najveće manifestacije u Srbiji. Prvi put za 60 godina postojanja neće se okupiti trubači u Guči, niti violinisti u Pranjanima LUČANI, PRANjANI - Prvi put za 60 godina postojanja Sabora trubača u Guči, ova najveća...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.