U Srbiji opada broj novoobolelih od gripa

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji opada broj novoobolelih od gripa

Tokom prošle nedelje u Srbiji je registrovano 14.711 slučajeva oboljenja sličnih gripu, što je znatno manje nego prethodne sedmice kada su registrovana 21.994 pacijenta.
Registruje se srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa, a najviše obolelih je među decom do četiri godine, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Potvrđeni su slučajevi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gripa na teritoriji grada Beograda, Jablaničkog, Nišavskog, Braničevskog, Severnobanatskog, Kolubarskog, Podunavskog, Pčinjskog, Zlatiborskog, Šumadijskog.
Obolelih ima i u Južnobanatskom, Pirotskom, Jablaničkom, Rasinskom, Zapadnobačkom, Mačvanskom, Zaječarskom, Sremskom, Pomoravskom, Raškom, Severnobačkom, Srednjobanatskom i Moravičkom okrugu.
U cirkulaciji su tri tipa virusa gripa - A(H1), A(H3), B.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za nedelju dana 14.711 obolelih od gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020

Tokom prošle nedelje u Srbiji je registrovano 14.711 slučajeva obolenja sličnih gripu, što je znatno manje u odnosu na prethodnu kada je registrovano 21.994 pacijenta...Registruje se srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa, a najviše obolelih je među decom do četiri godine, podaci su Instituta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prinudni raspust prepolovio broj dece obolele od gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020

Prinudni raspust prepolovio je broj dece u čekaonicama Dečijeg i Školskog dispanzera u Kikindi. Ipak, intenzitet virusa gripa u Severnobanatskom okrugu je i dalje na visokom nivou, jer je protekle nedelje registrovano oko 360 obolelih. Zbog toga će se pravi efekti raspusta znati tek naredne srede,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.