Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve škole u Srbiji naredne nedelje na raspustu zbog epidemije gripa

Sve škole u Srbiji biće na raspustu narednih nedelju dana, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa.

Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja, jer će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

Đaci u Vojvodini su od 15. januara ponovo bili u klupama, ali će i oni sada ići na još nedelju dana raspusta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Đaci se u klupe vraćaju u ponedeljak, 25. februara.

Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.687 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće oboljevaju od bolesti sličnih gripu.

"Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti - dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljni respiratora, dovoljno leka tamiflu", pojasnio je ministar.

Lončar pojašnjava da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godine, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

Autor: 021, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.