Školski raspust se zbog gripa produžava do 24. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski raspust se zbog gripa produžava do 24. februara

U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine.

Prethodno je danas Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosvete da se produži zimski raspust, kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao za Prvu televiziju da će časovi u Vojvodini i u centralnoj Srbiji biti nadoknađeni.

Upitan da li se planira promena kalendara raspusta, Šarčević je rekao da lično nije baš najzadovoljniji kalendarom raspusta, ali da će se "vremenom razmišljati i o tome".

Juče je odlučeno da deca u Vojvodini neće ići u školu i u vrtiće od 12. do 21. februara, zbog gripa, dok će odluka o načinu nadoknade časova biće doneta naknadno.

Inače, zimski raspust prekinuo je širenje virusa gripa u mnogim okruzima u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zimski raspust produžen do 24. februara

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2020

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži do 24. februara na celoj teritoriji Srbije...Ministarstvo je saopštilo da je odluka doneta u cilju prevencije širenja gripa, a na osnovu aktuelnih epidemioloških podataka nadležnih organa...Ministar prosvete...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.