Izvor: Radio 021, 17.Nov.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgrabljene" vakcine protiv gripa, dodatne količine stižu sledeće nedelje

Vakcina protiv gripa u većini zdravstvenih centara i domova zdravlja u Srbiji više nema, javlja RTS.

Dom zdravlja u Kruševcu je već treće nedelje vakcinacije ostao bez vakcine, dok domovi zdravlja u Braničevskom i Podunavskom okrugu trenutno imanju manje od 200 doza.

"Kada je distribucija 70 odsto, to je već velika, dobra uspešnost ali ovo je 90 odsto, tako da su naši stanovnici zaštićeni", kaže za RTS direktorka Zavoda za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Požarevcu Ana Jovanović.

U Kraljevu je "planulo" svih 4.000 vakcina. Trebovane su naknadno i u državnim apotekama.

"1.121,49 dinara košta vakcina, sve veći broj pacijenata se interesuje i kupuje vakcine jer su u Domu zdravlja nestale", kaže Lidija Živković iz Apotekarske ustanove Kraljevo.

Dodatne količine besplatnih vakcina za imunizaciju od sezonskog gripa domovima zdravlja stići će naredne nedelje, obećavaju u Institutu "Batut".

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić kaže da se beleži mnogo veća zainteresovanost građana nego što je to ikada bilo.

"Sada se radi preraspodela u odnosu na sve raspoložive količine i sigurno da će se u narednom periodu učiniti svi napori da se nabavi dodatna količina vakcina", kaže Kisić.

Ove godine obezbeđeno je gotovo 300.000 vakcina, 50.000 više nego prošle godine.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.