Raspust i grip zatvorili pojedine niške vrtiće, a druge prepunili

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspust i grip zatvorili pojedine niške vrtiće, a druge prepunili

Zbog zatvorenih vrtića u Gornjem Matejevcu i Medoševcu, za koje su roditeljima rekli da ne rade da bi se uštedelo na grejanju, decu moraju da voze u druga obdaništa u kojima su sada grupe velike. Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić kaže da štednja nije razlog, već raspust i grip, ali tvrdi da je nova organizacija, koja će trajati do 18. februara, dobra za mališane.

Nezadovoljni roditelji koji su se javili redakciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Južnih vesti kažu da već nekoliko dana imaju obavezu više, jer decu moraju da voze iz Gornjeg Matejevca i Medoševca u druge vrtiće.

Opravdanje za to što vrtići ne rade, kako su im rekli vaspitači je ušteda grejanja.

Saznali smo da deca ne mogu da idu u vrtić, a rečeno nam je da je to zbog uštede grejanja. Sada moramo svakog jutra da vozimo decu do Durlana i to nas dodatno košta i stvara nam dodatne probleme oko organizacije, ali sve to nije strašno toliko koliko to što je sada u jednoj sobi oko 40 dece, a znamo da je sezona gripa i virusa u toku. Kakva je to ušteda i briga o deci? - žale se roditelji.

Pojedini roditelji kažu i da ovakvom organizacijom “Pčelica” pokazuje da ne brine o pronatalitetnoj politici o kojoj se u poslednje vreme mnogo priča.

Mitićeva pak tvrdi da grejanje nije razlog što nekoliko vrtića “Pčelice” ne radi. Raspust koji je nedavno počeo za osnovce i manje dece u vrtićima zbog gripa, kaže, “zatvorili” su neka obdaništa, među kojima su i oni u Matejevcu i Medoševcu.

Nije to zbog uštede grejanja uopšte, nego naprosto zato što je takva organizacija rada u vrtiću. Malo je nezgodno da vrtić radi za 2, 3 deteta, odnosno petoro dece dolazi iz "Popaja" i oni su smešteni u vrtić “Kolibri” koji je tu blizu i koji je sasvim dobro rešenje za roditelje koji rade u gradu, jer oni decu vode u vrtić pa odlaze na posao - pojašnjava.

Nezadovoljstvo roditelja Mitićeva smatra “tendencioznim” i tvrdi da se roditelji nisu bunili zbog nove organizacije i da su neki čak i “zahvalni”.

Ni vrtić u Medoševcu ne radi, vrtić je u sklopu škole, škola je na raspustu i mi smo bili u obavezi da našoj deci iz vrtića obezbedimo mesto. Mi smo im obezbedili mesto u “Maslačku”, roditelji se uopšte nisu bunili, čak su zahvalni što smo se snašli - dodaje.

Naglašava i da su netačne tvrdnje roditelja da u grupama ima 40 dece i da su danas je danas sedmoro mališana iz vrtića "Popaj" bilo u vrtiću "Kolibri". Tvrdi da su oni dobili svoju sobu u kojoj rade sa svojim vaspitačima.

Direktorka kaže da do kraja raspusta - 18. februara neće raditi pomenuti vrtići, kao ni obdaništa “Zeka” čija deca idu u “Maslačak”, ali ni vrtić “Slavuj” koji je zamenjen za “Sunce”.

Tvrdi da je ovakva organizacija dobra - deca su zbrinuta, imaju vaspitače, trijažnu sestru, kao i sve standardne obroke.

*Tekst je izmenjen nakon što je direktorka Mitić javila informacije o broju dece.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.