RASKRINKANI TEORETIČARI ZAVERE: Fotografija mrtvih ptica im je godinama bila dokaz štetnosti 5G mreže, sad im sve palo u vodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 19:04

RASKRINKANI TEORETIČARI ZAVERE: Fotografija mrtvih ptica im je godinama bila "dokaz" štetnosti 5G mreže, sad im sve palo u vodu

Zablude o pomoru ptica razbio je predstavnik spasilaca divljih životinja iz Čenaja

Sporna fotografija se među teoretičarima zavere već godinama zloupotrebljava kao "dokaz" da ptičji grip ne postoji, te da ptice masovno umiru zbog testiranja 5G mreže u Indiji. A bila je aktuelna i dezinformacija da su ptice nastradale od sunčanice koja navodno ima veze sa globalnim zagrevanjem, piše portal za proveru činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Factly".

- U Indiji ptice umiru masovno! Izgleda da nije samo do pLandemije. Plandemija svinjski grip...ista priča samo drugo pakovanje - tvrdi jedan od korisnika društvenih mreža u svojoj nedavnoj Fejsbuk objavi, što je pogrešno.

Sporna fotografija se među teoretičarima zavere već godinama zloupotrebljava kao "dokaz" da ptičji grip ne postoji, te da ptice masovno umiru zbog testiranja 5G mreže u Indiji. A bila je aktuelna i dezinformacija da su ptice nastradale od sunčanice koja navodno ima veze sa globalnim zagrevanjem, piše portal za proveru činjenica "Factly".

u Indiji još u aprilu 2016. godine kada je obavestio medije o čemu se zapravo radi. Kako je Shravan Krishnan objasnio, reč je incidentu koji se dogodio još 2009. godine u Biharu u Indiji. Ptice sa fotografije uginule su nakon konzumiranja semena koje je sadržalo veliku dozu pesticida.

Ovo nije jedina obmana koja dovodi u vezu masovna uginuća ptica s uticajem 5G tehnologije. Pre nekoliko godina isto se tvrdilo i za incident prilikom kojeg je stradalo 297 ptica u Hagu. Portal za proveru činjenica "Snopes" dokazao je da u danu kada se to dogodilo, u holandskom gradu nije bilo 5G testiranja.

Časopis "The Holland Times" je 2019. godine objasnio razlog masovne smrti čvoraka. Kako su naveli, WBVR Laboratorija u Lelistadu u Holandiji i Nacionalni istorijski muzej zaključili su da su čvorci doživeli "iznenadni nalet panike po dolasku i odlasku sa svojih odmorišta", te da je najverovatniji uzrok smrti taj što su se "ptice sudarale smrtonosnom silom jedna s drugom, sa granama drveća ili sa zemljom, usled panike i dezorijentacije".

Kada je reč o tehnološkim ispitivanjima 5G mreže u Indiji, Odeljenje za telekomunikacije vlade Indije (DOT) je tek 4. maja ove godine dobavljačima telekomunikacionih usluga odobrilo njihovo sprovođenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.