Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 09:56

Prijavljivanje za vakcinu protiv sezonskog gripa preko e-Uprave

Preko portala e-Uprava građani se mogu jednostavno prijaviti za vakcinaciju protiv sezonskog gripa koja će početi 15. oktobra, izjavio je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.
Mihailo Jovanović rekao je da građani ne moraju da budu registrovani na portalu e-Uprava kako bi se prijavili za vakcinaciju protiv sezonskog gripa.

"Nema potrebe da građani budu registrovani na portalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što znači da za starije ukućane prijavu interesovanja sa osnovnim podacima za vakcinaciju mogu da pošalju i njihovi mlađi ukućani", rekao je Jovanović za TV K1.
Dodao je da u osnovne podatke spadaju ime i prezime, JMBG, imejl adresa ili mobilni telefon zainteresovanog ili nekog ukućanina.
Jovanović je naveo da se u formular na portalu e-Uprava unose i podaci o tome na kojoj opštini bi građanin da se vakciniše, da li ima neko od specifičnih oboljenja i da li je potrebna terenska ekipa za vakcinaciju, ukoliko ne može da izađe iz kuće.
"Građani odmah dobiju imejl ili SMS poruku sa potvrdom prijave, a kada vakcinacija počne 15. oktobra, slaćemo na isti način poruke gde i kada mogu da se vakcinišu. Vakcina ima dovoljno, a prioritetne grupe su stariji do 60 godina i oni sa hroničnim oboljenjima, trudnice i zaposleni u centrima za socijalni rad", najavio je Jovanović.
"Cilj je da se ne sudare kovid i sezonski gripNaglasio je da će vakcinacija protiv sezonskog gripa biti obavljena na punktovima za vakcinisanje protiv kovida 19.
"Cilj je da i na ovaj način, sa ovom vakcinom podignemo kolektivni imunitet i ne dozvolimo da se sudare kovid i sezonski grip. Ovim se želi i da se izbegne izlaganje građana zaražavanju dok stoje u redovima u domovima zdravlja, već da mogu da dođu direktno na vakcinaciju kada im je zakazana. Na taj način ćemo organizovati i sve buduće vakcinacije", naglasio je Jovanović.
Dodao je da je treću dozu protiv kovida do sada u Srbiji primilo gotovo 450.000 građana i pozvao sve koji su dobili poruku da mogu da prime treću dozu, odmah odu do najbližeg doma zdravlja i obave vakcinaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.