Meksiko: Ukradeno 10.000 doza vakcina za grip, prethodila kradja 38.000 lekova za rak

Izvor: Beta, 18.Okt.2020, 10:05

Meksiko: Ukradeno 10.000 doza vakcina za grip, prethodila kradja 38.000 lekova za rak

Više od 10.000 doza vakcine za grip ukradeno je iz jedne firme u Meksiku, nedelju dana nakon što je ukradeno i 38.000 lekova za rak, objavile su tamošnje vlasti.Savezni odbor za zaštitu od sanitarnih rizika (COFEPRIS) izdao je upozorenje nakon kradje vakcine Vaxigrip, namenjene državnim bolnicama, prenosi Hrvatska novinska agencija Hina.Odbor je saopštio da su doze ukradene 12. oktobra iz kamiona koji ih je prevozio, ali nije dao više detalja.Istražitelji su objavili kako je na ulicama glavnog grada Meksika pronadjeno 27 džakova sa lekovima za borbu protiv raka.Još uvek se ne zna radi li se o lekovima koji su iz laboratorije ukradeni 4. oktobra.Meksiko se trenutno bori sa nestašicom lekova za rak za decu, a počinje i sezona gripa.Vlasti su pokrenule kampanju za vakcinisanje kako bi sprečile mešanje sa zarazom korona virusom.Meksiko je četvrta zemlja na svetu po broju umrlih od posledica korona virusa sa preko 85.000 smrtnih slučajeva.Zdravstvene vlasti su pozvale gradjane da ne kupuju ukradene vakcine jer se ne može garantovati njihova bezbednost.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Meksiko: Ukradeno 10.000 doza vakcina za grip, prethodila krađa 38.000 lekova za rak

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2020

Više od 10.000 doza vakcine za grip ukradeno je iz jedne firme u Meksiku, nedelju dana nakon što je ukradeno i 38.000 lekova za rak, objavile su tamošnje vlasti...Savezni odbor za zaštitu od sanitarnih rizika (COFEPRIS) izdao je upozorenje nakon krađe vakcine Vaxigrip, namenjene državnim bolnicama,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.