Mali grip u Latinskoj Americi: U Brazilu drugi dan više mrtvh nego u SAD, Peru žariše

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 07:25

"Mali grip" u Latinskoj Americi: U Brazilu drugi dan više mrtvh nego u SAD, Peru žariše

Peru je u protekla 24 sata registrovao više od 5.000 novih slučajeva koronavirusa, a ta zemlja je, pored Brazila, najveće žarište virusa u Latinskoj Americi.

U Brazilu je drugi dan broj novih smrtnih slučajeva od ovog virusa veći nego u Sjedinjenim Državama, prenosi CNN.

Broj potvrđenih slučajeva Covid-19 u Peruu se u utorak povećao na najmanje 129.751, što je 5.772 slucaja više u odnosu na prethodni dan, saopštilo je ministarstvo zdravlja, a prenosi CNN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zemlja je takođe prijavila najmanje 159 novih smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, pa je ukupan broj preminulih sada 3.788. Peru je u Latinskoj Americi na drugom mestu po broj potvrđenih slučajeva Covid-19, iza Brazila.

Peruanski predsednik Martin Viskara najavio je u petak da cće vanredno stanje biti produženo do 30. juna.

Brazilsko ministarstvo zdravlja saopštilo je u utorak da je zabeleženo najmanje 1.039 smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata, a u Sjedinjenim Državama u istom periodu preminule su 683 osobe, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

Brazil je u ponedeljak prijavio najmanje 807 smrtnih slučajeva od korona virusa, a u SAD tog dana je od ove infekcije preminulo 498 ljudi.

U utorak uveče ukupan broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Brazilu dostigla je 24.512.

Do tada je potvrđeno još najmanje 16.324 novih slučajeva koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih u zemlji 391.222.

Brazil je na drugom mestu u svetu po broju zaraženih, posle SAD. Predsednik te zemlje Žair Bolsonaro i dalje smatra da korona virus nije velika opasnost i naziva ga "mali grip".

U Meksiku je zabeležen najveći dnevni porast broja novih slučajeva koronavirusa i preminulih od početka epidemije.

U utorak je u toj zemlji potvrđeno još 3.455 slučajeva COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih dostigao 74.560.

Preminula je još 501 osoba, a ukupan broj umrlih dostigao je 8.134.

Meksiko je prvi put prijavio više od 500 smrtnih slučajeva u jednom danu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.