Leskovčanina vratili iz niškog Kliničkog, iako je imao uput

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanina vratili iz niškog Kliničkog, iako je imao uput

Zbog toga što nije imao rezultate o zvaničnoj potvrdi virusa gripa, a imao je upute i rentgen snimke pluća, prema rečima Leskovčanina Aleksandra Đurića, njegovog oca, koji je u teškom stanju, vratili su iz niškog Kliničkog centra, gde je trebalo da nastavi sa lečenjem.

Leskovački lekari, priča on, ocenili su da je njegov 59-godišnji otac u kritičnom stanju, te da treba da bude prebačen u nišku kliniku kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bi nastavio lečenje. Ipak, iz ove ustanove su ih u toku prošle nedelje vratili jer, kako kaže, nisu imali zvaničan dokument o postojanju virusa.

Moj otac je dijabetičar i kardiološki bolesnik. Ležao je u leskovačkoj bolnici, ali mu se stanje pogoršalo, te je trebalo da nastavi da se leči u Kliničkom zbog boljih uslova. Tada prisustvo virusa gripa još nije potvrdio Torlak, ali su naši lekari, na osnovu snimaka, pretpostavili da je to i poslali ga za Niš - priča Đurić.

Ipak, iz Niša su ih vratili za Leskovac, a njegov otac i dalje je u bolnici i, prema njegovim rečima, u teškom je stanju.

Lekari se ovde zaista trude, ali ja ne verujem da nas “šetaju” tamo-vamo, a čoveku nije dobro. Ne znam šta je u pitanju - te trebaju ti papiri, te nema mesta, ne znam - kaže ovaj Leskovčanin.

Dodaje i da su u toku dana pokušali da dobiju informacije iz Kliničkog centra da li ima mesta i da li uopšte da kreću za Niš, ali da, bar do sada, nisu uspeli.

Šta leskovačka Bolnica radi u ovakvim situacijama, u kojim slučajevima se pacijenti šalju za Niš, ali i koliko je pacijenata obolelo od virusa gripa, nismo uspeli da saznamo jer se, i pored obećanja da će nam informacije dati u toku dana, iz Uprave nisu javljali.

Iako Leskovčanin tvrdi da su ih iz Kliničkog vratili zbog nedostatka papira, u ovoj ustanovi kažu da, ako je neko vraćen, znači da je lekar procenio da nema potrebe da bude na Infektivnoj klinici.

U organizacionom smislu sve je urađeno i spremno za prihvat svih pacijenata koji dođu, a koje su uputili lekari iz drugih zdravstvenih ustanova sa juga i istoka zemlje. Ukoliko se to i dogodilo, onda je to zvanična procena lekara da nije za Infektivnu kliniku niškog Kliničkog centra – kažu u KC Niš.

Dodaju i da u Kliničkom ima mesta i da su spremni za prihvat svih pacijenata.

Podsetimo, iako je u petak prijavljena epidemija gripa u Nišu, nadležni kriju informacije o broju obolelih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.