Nema zaraženih koronavirusom, ako bude - od nas ćete saznati

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema zaraženih koronavirusom, ako bude - od nas ćete saznati"

Gostujući u Vestima jutarnjeg programa TV Prve, ministar zdravlja Zlatibor Lončar navodi da u Srbiji nema zaraženih koronavirusom.

"Kada se pojavi prvi zaraženi, saznaćete od nadležnih organa", kazao je ministar Lončar i zamolio građane da budu razumni i da veruju činjenicama.

"Jedino tako možemo da izađemo bez posledica."

On je naveo da smo potpuno spremni za sve što može da se dogodi i da imamo opremu.

Kako ministar navodi, analiza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traje dva sata.

"Mi smo digli paniku zbog opeme koja se korsti u najredovnijim prilikama", navodi on i kaže da sa takvim stavom i reakcijama ne možemo pozitivno da utičemo na građane.

"Kao da je nekome cilj da izazove paniku"; zaključuje.

Ministar je naveo da će predsednik Vučić i premijerka Brnnabić dobiti presek toga kakva je trenutna situacija i šta se planira u budućnosti.

"Činjenice za ovaj virus su da je više puta slabiji od sezonskog gripa", kaže on i navodi da smo imali 24.000 obolelih od sezonskog gripa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministar zdravlja Srbije: Novi korona virus slabiji od sezonskog gripa

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2020

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je novi korona virus slabiji od sezonskog gripa i da više ljudi umre od sezonskog gripa nego od korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.