Grip u Srbiji i RS odneo 58 života: Virus tek kreće u ofanzivu?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2019, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip u Srbiji i RS odneo 58 života: Virus tek kreće u ofanzivu?

U Srbiji je grip odneo i 20. žrtvu. Žena stara 86 godina preminula je od posledica respiratorne infekcije u bolnici u Čačku, gde je proglašena epidemija gripa.

Portparol Opšte bolnice Biljana Kočović rekla je da je žena, stara 86 godina, primljena u ponedeljak uveče u teškom stanju i preminula tokom noći, kao i da je bila hronični bolesnik.

Kočovićeva je navela da se na odeljenju intenzivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lečenja nalazi šest pacijenata s respiratornim infekcijama, od kojih su četiri na mehaničkoj ventilaciji i u veoma teškom zdravstvenom stanju, a dva pacijenta su životno ugrožena i pod neprekidnim su nadzorom.

Kod jednog od pacijenata je i laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa gripa, a za ostale se još čekaju rezultati. Epidemiolozi najavljuju da se u narednih mesec dana očekuje povećanje obolelih.

Od izbijanja epidemije gripa 21. januara u Republici Srpskoj je od gripa preminulo 38 osoba, a najnovija žrtva umrla je u Doboju. Sve osobe koje su umrle preminule su od posledica teških akutnih respiratornih infekcija izazvanih gripom, prenosi sarajevska N1.

Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je prijavljeno oko 85.000 građana sa oboljenjima sličnim gripu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.