Grip odnosi živote u Hrvatskoj: Sedam osoba umrlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip odnosi živote u Hrvatskoj: Sedam osoba umrlo

Trenutno je u Hrvatskoj prijavljeno 8.460 obolelih od gripa a sedam osoba je umrlo, ali procenjuje se da je broj obolelih četiri puta veći, saopštio je direktor Nacionalnog referentnog centra za influencu dr. Vladimir Draženović za Hrvatsku televiziju.

- Prave brojke tek stižu. Smatra se da je realan broj obolelih 4 puta veći od prijavljenih. Ako gledamo dinamiku i dokazane slučajeve, a sada smo na vrhuncu epidemije koja će potrajati 8 nedelja vrlo visokim intenzitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu reći da takve brojke nismo imali u zadnjih 10 godina - naglasio je on.

Ove godine, dodao je, hara virus gripa tipa A koji je za oko 30 posto opasniji od prošlogodišnjeg tipa gripa.

Najveći je problem što on poslednje tri godine nije bio u opticaju pa je deo stanovništva izgubio otpornost na njega, kazao je on, prenosi Index.hr.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.