Građani mogu da odahnu: Torlakova vakcina od danas u domovima zdravlja

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 10:02

"Građani mogu da odahnu": Torlakova vakcina od danas u domovima zdravlja

Prvi put posle 15 godina građani Srbije moći će da se vakcinišu vakcinom protiv sezonskog gripa Instituta "Torlak", čija je distribucija počela danas.

Danas je iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu krenulo prvih 50.000 doza, a planirano je da institut proizvede 250.000 doza, koje će biti sukcesivno distribuirane.

Torlakova vakcina stići će u domove zdravlja danasi sutra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je u Torlaku prisustvovao distribuciji prvih doza.

Lončar je rekao da je Srbija doživela da Torlak, koji su mnogi pokušali da unište, posle 15 godina proizvede vakcinu i to u specifičnom trenutku za ceo svet.

"Građani mogu da odahnu", rekao je Lončar i dodao da Torlak ne proizvodi samo ovu vakcinu, već i BCG, antiserum za zmijski otrov, probiotike, tetanus, te da će država nastaviti da i dalje ulaže u taj institut.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.