Doktor Nestorović: Korona virus sigurno stiže u Srbiju, deca i žene ređe obolevaju

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2020, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor Nestorović: Korona virus sigurno stiže u Srbiju, deca i žene ređe obolevaju

Novi korona virus stići će i u Srbiju, smatra dečji pulmolog i alergolog dr Branislav Nestorović, ali napominje da se od ovog virusa razboli svaka šesta osoba, da je smrtnost niska BEOGRAD - Novi korona virus stići će i u Srbiju, smatra dečji pulmolog i alergolog dr Branislav Nestorović, ali napominje da se od ovog virusa razboli svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << šesta osoba, da je smrtnost niska, dok je kod gripa procenat obolelih mnogo veći.Nestorović za TV Prvu kaže i da se retko beleže primeri zaraženih među decom i ženama."Žene obično ne oboljevaju i smrtnost je niska", rekao je Nestorović.On je dodao da su na udaru najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima.Nestorović napominje i da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog "specifične situacije" u Italiji, prenosi B92."Italijanska epidemija je čudna - teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere", rekao je on.Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, Nestorović odgovara potvrdno."Virus će sigurno stići", smatra on, ali dodaje da "virus slabi prolaskom kros ljude".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2020

Pacijent je nedavno boravio u Milanu MLADIĆ koji je primljen u zagrebačku bolnicu ”Dr. Fran Mihaljević” ima korona virus, ali je njegovo zdravstveno stanje dobro. ”Nije težak slučaj, dobro se oporavlja i u karantinu je”, potvrđeno je ”Novostima” u Zagrebu.Pročitajte...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.