Izvor: Soko-zabava.info, 13.Maj.2021, 09:28

Zbog čega se sve više mladih odlučuje za život u Nišu?

Poznato je da Niš spada u najveći grad na jugu Republike Srbije, kao i da je treći grad po veličini u celoj zemlji. Sa jedne strane, Niš je urban grad ispunjen brojnim kulturnim i sportskim dešavanjima, a sa druge strane opet dovoljno tih kada je saobraćajna gužva u pitanju, naročito kada se uporedi sa Beogradom.

Dobra povezanost infrastrukture, uredne zelene površine je nešto što mnoge opredeljuje da svoj krov nad glavom obezbedi upravo u ovom gradu koji sve više odiše duhom >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << prave metropole.

Svako ko je barem jednom posetio nišavski okrug, bilo iz turističkih, poslovnih ili drugih razloga sigurno je primetio koliko Nišlije zapravo čuvaju svoj grad i koliko su ponosni što žive u njemu. Područje sa nekoliko bulevara i velikim brojem trgova, prelepom rekom Nišavom samo su neki od razloga zašto danas sve više mladih planira da osnuje porodicu i gradi karijeru u ovom velelepnom gradu. Izdavanje stanova Niš je fraza koja se na google pretraživaču sve više traži, naročito među mlađom populacijom. Studiranje, zaposlenje, kao i osnivanje porodice samo su neki od razloga zbog kojih se mladi odlučuju da iznajme ili kupe stan u Nišu.

Gradski prevoz je odlično uređen, za razliku od našeg glavnog grada gde je kolaps svakodnevna i učestala pojava. Osim toga što je dobro organizovan, gradski prevoz je veoma čist i uredan. Bilo da se koristi gradski autobus, tramvaj ili trajekt do svakog mesta može se stići relativno brzo.

U Nišu je sve daleko sve jeftinije i pristupačnije nego što je slučaj u Beogradu ili Novom Sadu. Niže cene namirnica poput mesa, hemijskih proizvoda, garderobe i ostalih potrepština omogućavaju veliku uštedu kada je kućni budžet u pitanju. Sa druge strane tu su i troškovi računa za struju, vodu, gas koji mogu izaći i duplo jeftiniji ukoliko se iznajmi stan u Nišu. Zbog toga mnoge porodice daju prednost ovom gradu pa se neretko desi da prodaju stan u Beogradu i presele se u Niš.

Skoro da nema osobe koja nije čula za čuvenu Ćele kulu, unikatan spomenik sagrađen od strane Turaka satkan od lobanja srpskih vojnika. Većina njih je imala priliku i da je poseti, bilo prilikom turističke posete, školskih ekskurzija i sl. Tu su još i mnogi drugi spomenici posvećeni poznatim ličnostima koje su obeležile našu književnost kao što je spomenik podignut u čast našeg poznatog pisca kao što je Stevan Sremac.

Što se kulturnih dešavanja tiče, Narodno pozorište u Nišu je po godinama staro koliko i pozorište u Beogradu. U njemu se održavaju brojni poznati festivali kao što su Nišvil, Nisomnia, Filmski susreti i ostali, pa Nišlije svakodnevno mogu uživati u gledanju filmova i pozorišnih predstava naročito u letnjim mesecima.

Blizina Bugarske i Makedonije, ali i Grčke omogućava svakom stanovniku Niša da i po nekoliko puta u toku godine iz turističkih razloga poseti neku od ovih susednih zemalja.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.