Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamatović (ZS): Parlamentarne izbore odložiti, ali održati lokalne

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je da na proleće 2020. godine treba da se održe samo lokalni, a da parlamentarne izbore treba, "u skladu sa Ustavom Srbije", odložiti "sve dok se ne ispune svi preduslovi za njihovo normalno održavanje".

Stamatović je u pisanoj izjavi naveo da je odlaganje parlamentarnih izbora moguće usvajanjem "leks specijalisa", ali je uputio i na član 109. Ustava Srbije, u kome se kaže da Skupština Srbije ne može biti raspuštena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tokom vanrednog stanja.

"To može da bude jak argument i pravna osnova za odlaganje redovnih parlamentarnih izbora jer je Srbija, zbog aktuelnih političkih i društvenih problema u zemlji i pritisaka spolja, već duže vreme u jednoj vrsti vanrednog stanja", ocenio je on.

Obrazlažući svoj stav da treba održati lokalne izbore na proleće, Stamatović je istakao da je ključno za funkcionisanje lokalnih samouprava da, "u predviđenom zakonskom roku bude izbora, jer je za izbor odbornika u opštinskim i gradskim skupštinama bitna sposobnost za rešavanje pojedinačnih životnih i komunalnih problema u određenoj sredini, što nema direktne veze sa 'visokom politikom' na najvišem nivou".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stamatović (ZS): Parlamentarne izbore odložiti, ali održati lokalne

Izvor: Danas, 14.Nov.2019

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je da na proleće 2020. godine treba da se održe samo lokalni, a da parlamentarne izbore treba, "u skladu sa Ustavom Srbije", odložiti "sve dok se ne ispune svi preduslovi za njihovo normalno održavanje". Članak Stamatović (ZS): Parlamentarne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.