Osnivački akt RTK pred odbornicima Skupštine grada po hitnom postupku

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Jun.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivački akt RTK pred odbornicima Skupštine grada po hitnom postupku

Postupajući po zahtevu 1/3 odbornika koji su zatražili sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović ocenio je zahtev kao opravdan i zakazao VI sednicu po hitnom postupku za sredu 28. juna u 8,30 sati.

Pred odbornicima parlamenta naći će se dve tačke dnevnog reda: Predlog odluke o vršenju osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Radio televizija Kragujevac“ d.o.o. i Predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << direktora JKP “Čistoća“ i “Zelenilo“ kao i imenovanju vršioca dužnosti direktora Ustanove Spomen park “Kragujevački oktobar“. Na dnevnom redu je i razrešenje i imenovanje predsednika i člana Skupštine Sportskog privrednog društva “FK Radnički 1923“ i imenovanje člana Školskog odobra OŠ “Natalija Nana Nedeljković“.

Odbornici su na zasedanju 21. juna doneli Odluku o prihvatanju osnivačkog udela odnosno osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Radio televizija Kragujevac“ podsetio je Petrašinović i na taj način stvoren je osnov za rešavanje pitanja ovog Društva. S obzirom na to da je za realizaciju daljih aktivnosti neohodan Osnivački akt Društva, odlučio sam da se odbornici o tom dokumentu sutra izjasne.

Pored odluke o vršenju osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Radio televizija Kragujevac“ neophodno je doneti i rešenja iz oblasti imenovanja i razrešenja kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje dva javno - komunalna preduzeća i jedne ustanove. Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih i javno - komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kragujevac, završila je rad i predložila kandidata za direktora JKP “Čistoća“, gde funkciju direktora obavlja vršioc dužnosti. Mandat direktora u JKP “Zelenilo“ ističe u toku ove godine, a potrebno je imenovati i vršioca dužnosti direktora Ustanove Spomen park “Kragujevački oktobar“ s obzirom na to da je direktor podneo ostavku.

U skladu sa odredbama Poslovnika, kojim je predviđeno da dan i čas održavanja sednice po hitnom postupku ne može biti duži od 72 sata od prijema zahteva, sednica je zakazana za 28. jun u 8,30 sati. Danas sam obavio i konsultacije sa šefovima odbrorničkih grupa i tom prilikom njima je uručen materijal za sutrašnju sednicu. Tokom dana, rekao je Petrašinović, materijal će biti distribuiran i tehničkim sekretarima koji će materijal proslediti svim odbornicima.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Uživo: Šesta sednica Skupštine grada Kragujevca po hitnom postupku

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Jun.2017

U sali Skupštine grada Kragujevca sutra, u sredu 28. juna biće održana šesta sednica gradskog parlamenta po hitnom postupku. Prenos sednice Skupštine grada građani mogu da prate uživo preko zvanične internet stranice ili You Tube kanala Skupština grada Kragujevca - strim uživo. Prenos počinje...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.