Milija Miletić traži da se uklone radioaktivni gromobrani

Izvor: Aleksinac.net, 23.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milija Miletić traži da se uklone radioaktivni gromobrani

Narodni poslanik iz Svrljiga zatražio je na sednici Skupštine Srbije da se uklone radioaktivni gromobrani.

„Na teritoriji Nišavskog okruga ima 30-tak radioaktivnih gromobrana. Od tog broja 8 se nalaze na stambenim zgradama u Nišu, ima ih i u Svrljigu, Aleksincu„, precizirao je Miletić.

Načelnica okruga Dragana Sotirovski takođe je insistirala od nadležnih da se uđe u postupak uklanjanja radioaktivnih gromobrana, a Miletić očekuje da će novoformirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << direktorat za radioaktivnu bezbednost naći mogućnost i sredstva da ih ukloni.

„Radioaktivni gromobrani nisu više stabilni, oni su se iskrivili i predstavljaju opasnost za stanovnike“, istakao je Miletić.

Uklanjanjem radioaktivnih, na tim mestima bi trebalo da se postave novi gromobrani, koji nisu radioaktivni, ali bi štitili građane od posledica groma.

Izvor: Niške vesti

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.