Izvor: Soko-zabava.info, 19.Feb.2021, 13:22

Kako izlečiti impotenciju i imati visok stepen intimnog zadovoljstva 

Većina muškaraca s vremena na vreme ima problem sa erekcijom. To je sasvim normalna stvar. Ali, ukoliko je ovaj seksualni problem čest to može biti znak narušenog zdravstvenog stanja.

Nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije izaziva stres i pogoršava ljubavnu vezu. Impotencija kod muškarca uvek narušava njegovo samopouzdanje, pa na prve simptome ipak ne treba odlagati odlazak kod lekara.

Ukoliko je jednom muškarcu teško da dosegne erekciju ili ima poteškoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << sa tim da polni organ ostane čvrst, a pritom ne može da ima ejakulaciju i adekvatno završi odnos – onda se može smatrati da je u pitanju impotencija. Ako seksualni učinak nije moguć, a simptomi traju najmanje 2 meseca, potrebno je uraditi razne testove radi uspostavljanja dijagnoze.

Pre svega, sporovodi se fizički pregled genitalija, krvne analize i test sa trakom nalepljen oko polnog organa pre spavanja. Krvni testovi su tu da utvrde da li postoje fizičke smetnje kada je u pitanju impotencija, poput dijabetesa ili hormonskog disbalansa. Zatim, test sa trakom vrši se radi utvrđenja da li je problem psihološke ili fizičke prirode. Ukoliko se traka pocepa u toku noći onda je to siguran znak da je muškarac imao noćnu erekciju koja je sasvim normalna. Sve ove metode pomažu lekaru da utvrdi glavni uzrok impotencije.

Važno je napomenuti da glavni uzroci impotencije mogu biti organskog, psihološkog i emotivnog porekla. To mogu biti problemi hormonske prirode, protoka krvi, bolesti srca, pritiska, holesterola, gojaznosti i raznih povreda karlice. Zatim, osećaj krivice, depresije, niskog samopoštovanja, anksioznosti, potištenosti i straha od intimnog susreta. Pored toga, kao faktori rizika impotencije mogu se navesti pojedini lekovi, alkohol, cigarete i zloupotreba narkotika. Kada je reč o lekovima koji mogu dovesti do impotencije obično su to diuretici, amfetamini i antidepresivi pa ih treba sa posebnom pažnjom upotrebljavati.

Ne treba zaboraviti ni na starost, koji je svakako jedan od većih uzroka impotencije. Nivo hormona prilikom starenja opada, libido se smanjuje, a srčani problemi postaju veoma česti.

Ovaj seksulani problem može se uspešno izbeći ukoliko težite ka tome da vodite aktivan i zdrav način života. Odlična vest je da ukoliko do uspostavljanja dijagnoze i dođe – postoji mnoštvo tretmana za lečenje impotencije. Najčešće se upotrebljavaju lekovi inhibitori koji omogućavaju bolji protok krvi, i to pre intimnog odnosa. Zatim, efikasne su i tkz Kegelove i aerobne vežbe za muškarce, akupunktura, pumpa za erekciju, psihološko savetovalište, ali i niz hirurških tretmana.

Kada lekovi ne daju učinak moguće je pribeći nekim neinvanzivnim ili s druge strane ekstremnim metodama, zavisno od uzroka i težine impotencije. Psihološko savetovalište je uvek dobar način da se bolje nosite sa vašim problemom i rasteretite kako biste smanjili rizik od još jednog neuspešnog intimnog odnosa u nizu. Pored toga, pumpa za erekciju smatra se fantastičnim uređajem iako na prvi pogled može delovati zastrašujuće. U pitanju je jedna bušna cev koja se aplicira preko polnog organa i uvlačeći krv doprinosi stvaranju erekcije. Još jedna uspešna metoda svakako je postavka implanta u penis. Iako se odvija hirurškim putem i deluje ekstremno, može pružiti veoma značajan stepen budućeg zadovoljstva.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.