Izvor: Radio Dunav, 27.Okt.2021, 12:24

У СОНТИ ЈАВНА РАСПРАВА О СТРАТЕГИЈИ СЛУЖБЕНЕ УПОТРЕБЕ ХРВАТСKОГ ЈЕЗИKА

Након Суботице, Моноштора и Петроварадина, Хрватско национално веће одржаће у четвртак, 28. октобра у Сонти, Јавну расправу о Стратегији службене употребе хрватског језика и информисања на хрватском језику у Србији.
Планирано је да програм у „Шокачкој кући“ (Вука Kараџића >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << бр 22) у Сонти почне у 18 часова.
Обе Стратегије представљају важне документе за предстојећи попис становништва, истичу у ХНВ-у.
Хрватска зеједница у Србији је раније имала усвојене Стратегије за образовање и културу, али не и за службену употребу језика, писма и информисање, остале две области у којима Хрватско национално веће има ингеренције. Након више од годину дана рада на терену и анализе реалног стања, сачињене су Стратегије и за те области.
Иако је хрватски језик је у службеној употреби у неколико локалних самоуправа у Војводини, проблем је како се наводи, чињеница да припадници хрватске заједнице у тим местима то своје право не користе у довољној мери.
Позив
The post У СОНТИ ЈАВНА РАСПРАВА О СТРАТЕГИЈИ СЛУЖБЕНЕ УПОТРЕБЕ ХРВАТСKОГ ЈЕЗИKА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.