У ЗАЛИВУ KОД АПАТИНА ПРИМЕЋЕНЕ МАСНЕ МРЉЕ

Izvor: Radio Dunav, 05.Mar.2021, 17:49

У ЗАЛИВУ KОД АПАТИНА ПРИМЕЋЕНЕ МАСНЕ МРЉЕ

Црне масне мрље које подсећају на нафту или прерађено уље, јутрос су на Дунаву код Апатина приметили угоститељи и риболовци који су о томе одмах обавестила општинско одељење комуналне инспекције, Водопривредну инспекцију, Водочуваре за реку Дунав и Рибочуварску службу, које >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ће предузети потребне кораке.
Надлежни инспектори су изашли на терен и констатовали да је вода значајно измењена, али још неутврђеног састава. За Дунав је речено да ће уколико се утврди загађење овим случајем наредних дана бавити полиција и тужилаштво.
Са јутрошњом појавом масних мрља евидентан је и непријатан мирис који подсећа на нафту.
Иако за сада нема доказа о пореклу непознате масне материје, сумња се на претакање и шверц нафтним дериватима али и на каљужне воде које се сакупљају у машинским просторима пловних објеката, отпад који настаје редовним одржавањем брода.
The post У ЗАЛИВУ KОД АПАТИНА ПРИМЕЋЕНЕ МАСНЕ МРЉЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.