Fondacija “Iskorak“ i pop pevač Željko Vasićzajedno u humanitarnim akcijama

Izvor: TimockeVesti.net, 09.Feb.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija “Iskorak“ i pop pevač Željko Vasićzajedno u humanitarnim akcijama

Fondacija “Iskorak” iz Zaječara i pop pevač Željko Vasić ubuduće će sarađivati  u humanitarnim akcijama incijativama namenjenim poboljšanju kvaliteta života građana u Timočkoj krajini, najavljeno je na svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji u galeriji „Ozon“. Potpisivanjem ovog sporazuma od danas, praktično, postoji tzv named fond Željka Vasića koji će funkcionisati u okviru fondacije „Iskorak“.


„Prva zajednička akcija fondacije „Iskorak“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i našeg sugrađanina Željka Vasića biće prikupljanje sredstava za nabavku histeroskopa, medicinskog aparata za rano otkrivanje raka grlića materice koji ćemo pokloniti Medicinskom centru u Zaječaru“, rekao je Dejan Perić, direktor fondacije „Iskorak“ i istakao da je ovaj deo Srbije, nažalost, vodeći po broju obolelih žena od raka grlića materice. Tokom februara fondacija i Željko Vasić će organizovati donatorsku večeru i aukciju vina iz Timočke krajine kako bi i na taj način podstakli građane da doniraju sredstva za nabavku ovog aparata.

„Uvek sam se rado odazivao na pozive da učestvujem u humanitarnim akcijama i uključivanje u rad fondacije „Iskorak“ , u saradnji sa mojim Zajčarcima, je bio prirodan sled događaja. Sa zadovoljstvom ću se posvetiti radu ove fondacije i podsticanju ljudi da se uključe u naše akcije“, rekao je popularni pevač na potpisivanju ovog sporazuma.

Fondacija „Iskorak“ formirana je uz podršku USAID i Instituta za održive zajednice pre nešto više od pola godine i predstavlja prvu fondaciju za razvoj zajednice čiji je cilj da animira građane da se direktno uključe u rešavanje problema u svojoj sredini.
Pored nabavke histeroskopa, u planu je niz drugih akcija koje će neposredno uticati na to da život građana u Timočkoj krajini bude bolji.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.