Izvor: Soko-zabava.info, 21.Nov.2020, 23:22

Da li je bolje kupiti nameštaj koji ima nogice ili ne – stilski nameštaj za vaš dom

Želite da osvežite vaš enterijer sa stilskim nogicama za nameštaj. Poslednjih godina na polju dizajna, nameštaj sa nogicama postaje popularan trend.

Ugodne za oko i dopadljivih tonova one su neizostavni atribut gotovo svake prostorije, a posebno dnevnog boravka. Ipak, niste sigurni da li nogice za nameštaj osim što izgledaju upečatljivo – imaju i funkcionali smisao.

Veliki broj nameštaja se proizvodi sa drvenim nogicama, počev od vitrina, komoda, sofa, ormara, stolica >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << i tako dalje. Ranije su uglavnom bili u pitanju modeli gde nogice za nameštaj nisu bile toliko upečatljive, već više jednostavnog i zanemarljivog dizajna. Međutim, poslednjih godina  moderne nogice za nameštaj bivaju popularne kao prateći dodatak i sve više i više im se pridaje estetska važnost. Nameštaj koji ima nogice deluje stilski i originalno, ostavljajući utisak prostranosti. Zbog nekakve vizuelne lakoće i dinamike, one su idealne za manje prostore. Pored toga što predstavljaju dekorativni element, veoma su praktične. Okolni prostor, ispod vitrine ili sofe veoma je lako očistiti. Ne treba zaboraviti ni na cirkulaciju svežeg vazduha jer protor ne obiluje debelim slojem prašine nepristupačne za čišćenje. Nogice za nameštaj mogu se kupiti u mnoštvu modela koje je lako uklopiti u stil bilo koje prostorije. Metalne dekorativne nogice za nameštaj odlično će biti uklopljene u moderan i minimalistički enterijer dajući dozu glamura, dok će one drvene bolje izgledati u etno, retro ili skadinavskom enterijeru u kojem preovlađuju prirodni materijali.

Prilikom odabira nameštaja ceni se pre svega praktičnost, udobnost i istovremeno lep dizajn. Visoke noge na nameštaju, bilo da je u pitanju sofa, ugaona garnitura, komoda ili specifična stolica – ono je što može sugerisati na modernost. Specifičnost takvog nameštaja leži u tome da se on može zonirati u bilo koji deo prostorije, a izgledati impresivno. Nogice za nameštaj obično su od kvalitetnog materijala, masivne, kako bi mogle trpeti opterećenje. Hrast ili hromirani metal bez velike filozofije u unutrašnjosti deluju univezalno. Takav nameštaj može trajati duži niz godina. Prilikom premeštanja komada nameštaja iz kutka u kutak, onaj koji nema nogice može grebati površinu oštećujući enterijer, dok je nameštaj sa nogicama znatno lakše premeštati bez obzira što može biti teži. Usled svega toga preporučljiviji je za kupovinu svakako onaj koji poseduje nogice

Kvalitetni kuhinjski elementi sa ukrasnim nogicama, fotelje, ormari ili garniture za sedenje koji privlače pažnju svojim dekorom ne moraju imati visoku cenu. Nogice pored svih prednosti prihvatljivog su cenovnog ranga bilo da se kupuju pojedinačno i planiraju naknadno ugraditi, ili su u sklopu ekstravagantnog i komfornog nameštaja. Uz pravilan izbor, dekorisanje enterijera ne samo da će biti opuštajuće već i zabavno iskustvo.

Kupovina novih nogica za nameštaj može stvoriti udobnije okruženje u vašem domu. Nogice za nameštaj graciozni su detalji za tapacirane elemente, interesantne šankove, stolove za kafu, elegantne krevete, komode i razne setove nameštaja. Podesive nogice, one od bambusa, metala, pvc, retro fazona, one skromne ali i ukrasne, izrezbarene – predstavljaju vrhunac mode.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.