Čestitka predsednika Aleksandra Vulina članovima Pokreta socijalista povodom 12 godina političke borbe

Izvor: Aleksinac.net, 18.Jul.2020, 12:18

Čestitka predsednika Aleksandra Vulina članovima Pokreta socijalista povodom 12 godina političke borbe

Aleksandar Vulin, predsednik Pokreta socijalista otvorenim pismom čestita 12 godina postojanja stranke.

Pre dvanest godina predvođeni akademikom, levičarem i jednim od najznačajnijih srpskih filozofa, Mihajlom Markovićem, stvorili smo POKRET SOCIJALISTA.

Bilo je to vreme strahovlade DOS-a, vreme hapšenja, prebijanja, pljačkaških privatizacija, izručenja Haškom tribunalu, otmice predsednika Miloševića, vreme napuštanja i ismevanja antifašističke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << partizanske tradicije srpskog naroda, odricanja od prijateljstva sa Rusijom, Kinom i slobodnim narodima, vreme zabranjenog sećanja na otpor Nato agresiji i odbrani Srba tokom građanskih ratova u SFRJ, kukavičkog ćutanja na proglašenje nezavisnosti takozvanog Kosova, sramnog prepuštanja Srba martovskog pogromu, bilo je to vreme EU fanatizma, vreme u kome se nije znalo koliko Skupština Srbije ima poslanika ni ko su oni, vreme u kome se glasalo iz Bodruma i Soluna, vreme u kojima je mafija bila jača od države, vreme u kojima je ubijen Ranko Panić.

POKRET SOCIJALISTA nastao je  kao odgovor društvu u kome je socijalna pravda bila izgubljena, a nacionalne vrednosti srpskog naroda pogažene i zabranjene. Nastali smo kao izraz potrebe da pokažemo da levica može da se bori i za socijalnu pravdu i za nacionalne vrednosti.

Okupili smo se i pružili otpor DOS-u, ali i kapitulaciji SPS-a i njenom napuštanju sopstvenih birača i koaliciji sa DOS-om.

POKRET SOCIJALISTA  je partija doslednih i čestitih ljudi- mi se ne menjamo. Naša politika je politika socijalne pravde, vojne neutralnosti i zaštite Srba gde god da oni žive. Mi nikada nismo menjali stranu, saveznike i saborce.

Od 2008. saborci smo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i SNS-om i borimo se uporno i tvrdoglavo za zajedničku viziju Srbije kao zemlje u kojoj vredi živeti i zemlje koja odlučuje sama o sebi, bez volje i uticaja stranaca. Možda neki drugi koalicioni partneri SNS-a mogu da razmišljaju o promeni strane nezadovoljni količinom moći i vlasti, članovi Pokreta socijalista će uvek biti uz predsednika Vučića i SNS, mi ne zaboravljamo i mi se ne menjamo.

Mi nismo koalicioni partneri sa SNS-om, mi smo saborci.

PS može, voljom građana Srbije, da bude na vlasti ili u opozciji, ali PS nikada ne može da bude uz partije DOS-a, uz petooktobarske palikuće i pljačkaše i njihove naslednike koji su našu skupštinu i naše gradove još jednom zapalili i lomili, i još jednom dali priliku neprijateljima da se raduju sukobima među Srbima. Prešli smo dug put, od vanparlamentarne stranke, formirane odmah nakon izbora posle kojih je SPS sprečio Srbiju da zbaci DOS, do parlamentarne partije na svim nivoima. Naši članovi služe Srbiji u Vladi Republike Srbije, u Izvršnom veću AP Vojvodine, u većima Beograda, Novog Sada, Niša i većine lokalnih samouprava.

Zahvaljujući poverenju predsednika Vučića i našoj borbi služimo Srbiji i njenim građanima. Svim članovima PS-a čestitim godine teške borbe i tražim od njih da se ne promene, da budu dosledni i hrabri kao što su bili u teškim vremenima i da nikada ne napuste ideale koji su nas okupili i očuvali. Dok mi članovi PS-a koračamo, dok postojimo Srbijom neće vladati stranci, lažni antifašisti i pravi fašisti.

DO POBEDE!

Aleksandar Vulin - Predsednik Pokreta socijalista

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.