Izvor: Radio Dunav, 23.Jul.2021, 00:39

ПОЧЕЛЕ 57. АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ

ВЕЛИКА ГУЖВА ВЕЋ ПРВОГ ДАНА У Апатину су почеле традиционалне 57. Апатинске рибарске вечери. Већ првог дана гужва на Тргу и главној улици показала је да су људи жељни манифестација, забава, окупљања и дружења. Вечери ће трајати четири дана, а организатор је добро проценио >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << да је избор Дејана Петровића и Биг бенда за отварање пун погодак.
Свечани део програма започео је дефилеом мажореткиња из Сонте и Апатина КУД-а „Мажорет“ и Дувачког оркестра из Купусине.
Апатинске рибарске вечери отворила је председница општине Дубравка Кораћ која је том приликом поздравила посетиоце и госте.
– Драги Апатинци, гости и пријатељи, задовољство ми је да, након прошлогодишње паузе, имам прилику да отворим 57. Апатинске рибарске вечери. Ово је наша најзначајнија туристичка манифестација и верујем да је Туристичка организација припремила изузетан програм како вечерас, тако и наредна три дана. Ми Апатинци смо познати као добри домаћини и верујем да ће сви наши гости отићи из Апатина са позитивним утисцима. Искрено се надам да више никада нећемо бити принуђени да отказујемо ову традиционалну манифестацију, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ и прогласила 57. Апатинске рибарске вечери отвореним.
Свечано проглашење пропраћено је ватрометом коме су се највише обрадовали најмлађи посетиоци.
Звезда вечери био је Дејан Петровић и његов Биг бенд оркестар због кога су у Апатин стигли бројни фанови из околиних места.
Трубачи су загрејали атмосферу, публику подигли на ноге и оставили Апатин испуњен добрим вибрацијама и позитивном енергијом.
 – Велика је част и задовољство када поново дођемо да одржимо концерт у исти град јер смо уверени да су и организација и публика у том граду задовољни. Једва смо чекали да се попнемо на сцену и засвирамо. У Апатину смо били пре пет година и у бенду су исти чланови, али имамо нове песме на репертоару што је апатинска публика чула вечерас. Надамо се да ће у септембру изаћи нова песма за коју припремамо спот, рекао је Дејан Петровић.
На питање како им је прошла претходна година обзиром на проглашење пандемије, Дејан је рекао:
– Прошлу годину би волели што пре заборавимо јер смо, као и многи људи, изгубили неке драге пријатеље, родбину, познанике. Било је много лоших вести и информација. Човек не може да ствара музику у таквом расположењу, јер би вероватно била тужна и тешка, а ми смо бенд који свира весело и позитивно. Стога за убудуће желим свима да пожелим много здравља јер нам је то најважније, додао је Дејан Петровић.
Првог дана завршене су квалификације за кување рибљег паприкаша. Првих петнаест је прошло у финале.
На бини су програм извели чланови КУД-а „Царза“ из Апатина. Публика је уживала и у музици домаће групе „Магија“. Звезда вечери био је Дејан Петровић и његов Биг бенд оркестар због кога су у Апатин стигли бројни фанови из околиних места.
Штандови са пићем понудили су гостима освежење, док је за гурмане и ове године на платоу код Пиваре отворен Food corner са рибљим специјалитетима. У понуди су паприкаш, пржена риба, пљескавице, штапићи, кобасице. Поред тога уживаоци хране и пића могу купити слане и слатке лангоше, крофнице, палачинке, куртош колач и сладолед. У музичком делу посетиоце ће сва четири дана од 20 часова забављати дуо „Миле и Дуле“.
На апатинској главној улици постављено је 100 штандова на којима своје производе излажу малих привредници, занатлије, уметници, чувари традиционалних заната и продавци вашарских дрангулија.
Ни најмлађи нису заборављени. Поред штандова са играчкама на једном од платоа са главне улице смештен је и забавни парк.
За госте који долазе из других места подсетник да су паркинг простори у Апатину бесплатни.
ПРОГРАМ ЗА ПЕТАК:
Другог дана 57. Апатинских рибарских на распореду је у 17.00 часова трка чамаца Апатинаца на Купусинској чарди „Пчела“, а од 18.00 часова вожња бродићем „Апатинка“ за које се заинтересовани могу пријавити на број телефона: 025/515-00-68, цена појединачне вожње је 300 рсд. На бини на Тргу програм почиње у 20.00 часова наступом КУД-а „Иво Лола Рибар“ из Сонте. У исто време су квалификације за госте за „Златни котлић“ (Отворено првенство Апатина). Од 20.30 група Inanna наступа са оријенталним плесовима. У 21.00 час је концерт групе Fish Vibe. Догађај вечери је наступ групе Црвена јабука који почиње у 22.00 часа.
The post ПОЧЕЛЕ 57. АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.