Izvor: Radio Dunav, 05.Mar.2021, 17:52

ОД СУТРА ПОСЛЕ 12 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У ШЕСТ УЈУТРУ РАДИЋЕ САМО ПРОДАВНИЦЕ ХРАНЕ, ЛЕКОВА И ГОРИВА

Кризни штаб донео је нове мере у борби против вируса корона, да сутра све радње, осим прехрамбених, апотека и бензинских пумпи раде до 12, а у недељу ће бити затворене. Од понедељка на онлајн наставу прелазе средње школе.
На скијалиштима ће све бити затворено за викенд, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << рекао је Предраг Кон после састанка Кризног штаба.
Он је рекао да ће следећа седница Кризног штаба бити одржана у уторак.
„Дуготрајно затварање је тешка опција за Србију, али је немогуће не реаговати на ширење вируса“, рекао је Кон.
Седница Кризног штаба на којој је анализирана актуелна епидемиолошка ситуација одржана је у Палати Србија.
На претходној седници, медицински део Штаба заложио се за потпуно закључавање, бар на седам до 10 дана, а тада је остављено да коначна одлука буде донета за неколико дана.
Предраг Кон сада је рекао да су затварања неопходна и да медицински део Кризног штаба остаје на својим ставовима, али да је заједничка одлука Кризног штаба ова која је донета.
На питање колико људи треба да има имунитет у Србији како би се стигло до колективног имунитета, Кон је објаснио да је то 80 одсто. Он је рекао да су најефикаснија оружја у борби против вируса „затварање и вакцинација“.
Додао је да и „са оваквим мерама неће бити брзог пада броја заражених“ те да је „вакцинација најважнија превентивна мера“.
Кон је објаснио да је одлучено да радно време у суботу буде до 12 сати због Задушница, јер одлука није благовремено донета како би грађани могли да знају за њу, иначе би и у суботу радње биле затворене.
The post ОД СУТРА ПОСЛЕ 12 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У ШЕСТ УЈУТРУ РАДИЋЕ САМО ПРОДАВНИЦЕ ХРАНЕ, ЛЕКОВА И ГОРИВА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.