ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР НЕНАД ИВАНИШЕВИЋ ПОСЕТИО АПАТИН

Izvor: Radio Dunav, 26.Feb.2021, 17:04

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР НЕНАД ИВАНИШЕВИЋ ПОСЕТИО АПАТИН

Покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић посетио је данас општину Апатин, где је разговарао са председницом општине Дубравком Кораћ и њеним сарадницима. На састанку који је одржан у ЈП „Марина“ разговарало се о конкурсима из области туризма и привреде >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << за које би локална самоуправа и привредници општине Апатин могли да аплицирају.
– Идеја данашњег састанка јесте да разговарамо о локалним плановима и да видимо колико се уклапају у неке заједничке пројекте и покрајинску стратегију. Разговарамо о туристичким потенцијалима наше општине. Изнели смо секретару нове идеје и планове који се тичу брендирања самих туристичких потенцијала Апатина, а једна од доминантних тема из области туризма је будућа изградња визиторског центра на простору бивше чарде „Харчаш“, изјавила је председница општине Дубравка Кораћ.
Иванишевић је истакао да је Секретаријат спреман да подржи општину Апатин као и друге локалне самоуправе, a за чију је намену овогодишњи буџет увећан за 60 одсто.
-Буџет је повећан у односу на прошлу годину за 60 одсто што јасно показује опредељење Покрајинске владе да много више помогне привреду и туризам. Ових дана крећемо у расписивање конкурса који ће првенствено бити опредељени за набавку репроматеријала, машина, опреме у туризму и привреди као и подизање туристичких потенцијала, нагласио је Иванишевић. Он је додао да се у разговору са представницима општина покушава коципирати врста конкурса и програм финансирања који би одговарао захтевима локалних самоуправа са теритоирије Покрајине.
– Хоћемо да у разговору сa представницима локалних самоуправа, видимо шта би то секретаријат требао да финанцира у неком наредном периоду, јер наш циљ је да заједно конципирамо неки од конкурса на који ће се јављати локалне самоуправе. У нашем Секретаријату постоји посебно сектор телекомуникација који пред крај године расписује конкурсе за локалне самоуправе, а идеја је да заједно са Туристичком организацијом Војводине уложимо значајан новац у интернет маркетинг локалних туристичких организација. Јер знамо какви су локални буџети, да је сваки динар добродошао и управо наш циљ јесте да кроз бољу промоцију туристичке понуде Апатина помогнемо да што већи број домаћих а ускоро и страних туриста посети ову општину. Kао што смо радили у Бечeју или Бачкој Паланци и другим општинама, да видимо тачно идеје и да уколико се финанцијски услови створе, а сигуран сам да хоће, распишемо један конкурс који ће бити искључиво намењен подизању туристичких потенцијала локалних самоуправа, поручио је Иванишевић.
Секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је додао да ће Покрајина са програмима запошљавања помоћи локалне самоуправе, посебно у погледу запошљавања теже запошљивих категорија.
-Следеће недеље имамо састанак у канцеларији за инклузију Рома. Тиме почињемо разговоре о запошљавању, јер је јуче Влада Републике Србије усвојила нову стратегију запошљавања где су управо препознате теже запошљиве категорији и опредељена средства у износу од 42 милиона динара. Хоћемо да лицима у стању социјалне потребе, а то јесу управо те категорије које су препознате у стратегији, понудимо могућност да се кроз разне видове јавних радова али и кроз самозапошљавање запосле, јер знамо да се уласком на тржиште рада прекида тај зачарани круг сиромаштва након којег се та лица и боље осећају, јер живе од свог рада, рекао је Иванишевић.
Он се на крају дотакао и женског предузетништва који ће Покрајински секретаријат конкурсима у овој години финансирати са десет милиона динара.
-Женско преузетништво је једна веома важна тема и морам да кажем да бих био најсрећнији када се на крају мандата не би причало о женском или о мушком предузетништву него само предузетништву. Волео бих да могу да кажем да се родна равноправнопст подразумева, али у стварности је огроман несразмер у броју предузетника женског и броја предузетника мушког пола. За ову намену смо определили 10 милиона динара, а конкурс ће бити отворен до маја. Нећемо само гледати да ли су жене власнице већ и колики број жена ради у неком привредном друштву које аплицира за бесповратна средства, поручио је Иванишевић.
Покрајински секретар је са председницом општине Апатин након састанка обишао локације које су оцењене као једне од стратешких тачака за улагање и развој у наредном периоду.
У радној посети Апатину поред покрајинског секретара били су и помоћник покрајинског секретара за област рада и запошљавања, Илона Пелт, помоћник за област привреде, Маријана Четојевић, помоћник за област туризма, Милан Јарић, а учесник посете је био и директор Канцеларије ,,Европски послови“ АП Војводине, Александар Симурдић, са сарадницима.
The post ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР НЕНАД ИВАНИШЕВИЋ ПОСЕТИО АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.