ТРАДИЦИЈА БЕЗ ПРЕКИДА -АПАТИНЦИ ИПАК ПЛИВАЛИ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Izvor: Radio Dunav, 20.Jan.2021, 11:53

ТРАДИЦИЈА БЕЗ ПРЕКИДА -АПАТИНЦИ ИПАК ПЛИВАЛИ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Иако је због епидемиолошких мера у већини места у Србији пливање за Часни крст у потпуности отказано, оно је у Апатину на иницијативу неколицине верника ипак одржано.
Без званичне организације, свечаности и публике која се у великом броју окупљала како би подржалa улазак >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << пливача у ледену реку, у Апатину су за крст запливала тројица младића, Дејан Мосуровић, Боро Ћеран и Милан Бокулић, иначе редовни учесници ове манифестације претходних година.
Kако кажу, намера им је била да на овај начин, иако скромно, али достојанствено одрже традицију Богојављенског пливања за Часни крст у Апатину.

The post ТРАДИЦИЈА БЕЗ ПРЕКИДА -АПАТИНЦИ ИПАК ПЛИВАЛИ ЗА ЧАСНИ КРСТ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.