ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА

Izvor: Radio Dunav, 28.Apr.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА

Верници и свештенство Српске православне цркве славе данас Ускрс, највећи хришћански празник. Прослава Васкрса у апатинском храму Сабор Светих Апостола почела је поноћним богослужењима и настављена свечаном јутарњом литургијом на којима је уз молитву и читање Јеванђеља >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << објављена највећа радост хришћанског света.
У присуству великог броја верника који су се јутрос окупили у храму, Васкршњу литургију су служили апатински свештеници Жељко Васић и Младен Глушац.
Ускрс је највећи хришћански празник јер суштина хришћанског учења означава васкрснуће Исуса Христа из мртвих, као победу вере и живота над смрћу.
У наставку вечерњег богослужења Црквена општина Апатин организује прикладан културно-уметнички програм у којем ће наступити фолклорна секција Културно-уметничког друштва „Дунав“ из Апатина и певачка група „Етна“ КУД „Царза“.
Планирано је да, уколико временске прилике дозволе, свечаност буде одржана на платоу испред храма Сабор Светих Апостола, док би у случају кише наступ певачке групе био одржан у самом храму.
Вечерње богослужење почиње од 18 сати, а почетак програма се очекује у наставку, након завршетка литургије.
The post ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.