НА ИЗЛЕТИШТУ “АРКА” ОДРЖАНО КУЛИНАРСКО ТАКМИЧЕЊЕ (Фото)

Izvor: Radio Dunav, 26.Sep.2022, 12:07

НА ИЗЛЕТИШТУ “АРКА” ОДРЖАНО КУЛИНАРСКО ТАКМИЧЕЊЕ (Фото)

У сусрет Светском дану хране, на излетишту „Арка“ (бивша “Зелена глава”) крај Апатина је одржано такмичење под називом „Уметност на тањиру“, на којем су учествовали кувари аматери али и ученици Машинске школе који су на Угоститељском смеру. Ученици су припремали традиционална >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << јела са ових простора, попут гулаша од дивљачи, печења, пасуља, рибљи паприкаш и ајвар, а у склопу манифестације предсатвљене су и неке иновације у кулинарству, односно оброци са здравим клицама.
Након дегустације припремљене хране стручни жири је награду за неговање традиције доделио Апатинским учитељицама, признање за иновативност је припало Јекиној башти (Снежани Петровић), награду за ликовност и дизајн на тањиру је добила Весна Цар из Сомбора, док су награду за кулинарску вештину добили ученици Техничке школе – Угоститељски смер.
Окупљени су поред дружења имали прилику да уживају у добром залогају, али и да се рекреирају на спортским теренима у склопу овог комплекса.
The post НА ИЗЛЕТИШТУ “АРКА” ОДРЖАНО КУЛИНАРСКО ТАКМИЧЕЊЕ (Фото) appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.