Izvor: Radio Dunav, 10.Avg.2022, 13:23

УСПЕШАН НАСТУП СРПСКИХ ШАХИСТА НА ОЛИМПИЈАДИ У ИНДИЈИ

Шахисткиње Србије заузеле су 13. а шахисти 20. али су имајући у виду квалитет игре и јачину ривала са којима су играли заслужили и више.
У завршном 11. колу 44. Шаховске Олимпијаде која је одржана у индијском граду Ченај, шахисткиње су савладале неугодну екипу Шпаније са 2½:1½, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << док је наш мушки тим минималним резултатом поражен од Азербејџана који је на крају заузео 7. место.
Поред Апатинке Марине Гајчин за српску репрезентацију наступиле су још Теодора Ињац, Тијана Благојевић, Јована Ерић и Адела Великић у женском тиму, а Александра Инђић, Велимир Ивић, Роберт Маркуш, Иван Иванишевић и Милош Перуновић за мушки.
Шахисткиње Србије су имале 18. стартну позицију, а заузеле су одлично 13. место. У групи су екипа од 6-14. места са 16 меч-бодова. Титулу су освојиле Украјинке са 18 бодова, колико има и другопласирана Грузија, али слабије додатне критеријуме. Треће место освојила је Индија са 17.
Иначе, на отвореном турниру титулу су освојили шахисти Узбекистана, предвођени светским шампионом у рапиду Нодирбеком Абдусаторовом. Исти број-меч бодова као и Узбекистанци, 19, али слабије додатне критеријуме, има Јерменија. Бронзана медаља са меч-бодом мање припала другој селекцији домаћина. Наш мушки тим је стартовао као 23. по рејтингу, на крају је 20. у групи екипа пласираних од 11-24. места са 15 меч-бодова.
Наше национале репрезентације вратиће се у земљу у среду увече око 23 часа летом из Дубаија.
The post УСПЕШАН НАСТУП СРПСКИХ ШАХИСТА НА ОЛИМПИЈАДИ У ИНДИЈИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.