Izvor: Radio Dunav, 08.Feb.2022, 09:58

СУТРА У АПАТИНУ РУКОМЕТНИ МЕМОРИЈАЛ “НЕМАЊА СТАМБОЛИЈА”

Рукометни клуб “Апатин” сутра, 24. фебруара 2024. године организује 16. по реду Меморијални турнир “Немања Стамболија”. На овогодишњем турниру ће наступити четири екипе, а поред апатинских рукометаша учествоваће Рукометни клуб “Футог” и РК “Србобран”, као и екипа ветерана >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << под називом “Немањини пријатељи”. Утакмице ће се играти у апатинској спортској хали, а почетак турнира је заказан за 16 часова утакмицом између РК “Апатин” и “Немањиних пријатеља”, а сат времена касније снаге ће одмерити “Футог” и “Србобран”. Утакмица за треће место на програму је од 18 часова, а финале се игра у 19 часова.
Владимир Ђукић је у име организатора позвао љубитеље рукомета да дођу у што већем броју и подрже овај догађај, а самим тим и одају почаст Немањи Стамболији.
-Већ традиционално, пред почетак другог дела првенства организујемо овај турнир као сећање на Немању Стамолију који је био члан нашег клуба. Турнир ће се играти по већ устаљеној шеми која подразумева четири утакмице, односно два полуфинална меча након којих ће поражени одиграти утакмицу за треће место, а победници финале. Мечеви ће трајати два пута по 20 минута. Ово је једна лепа успомена и традиција која не сме бити прекинута, јер сматрам да данашње и генерације које долазе треба да знају историју тог догађаја у којем је Немања изгубио живот и да их подсети на све оно што не смеју да раде, јер је сувише ризично и опасно. И ова наша прича са турниром је због тога, да деца увиде опасност свих немилих дешавања која се одвијају ван спортских терена, поручио је Ђукић.
Немања Стамболија, некадашњи голман Рукометног клуба “Апатин” и кадетске рукометне репрезентације Србије имао је свега двадесет година, када је почетком јануара 2007. године преминуо од повреда главе које задобио у тучи током новогодишње ноћи у Апатину. Стамболија је као члан бачкопаланачког “Синтелона” био у рукометној кадетској репрезентацији, која је 2004. године на Европском првенству у Београду освојила златну медаљу. Последње две године играо је за РК “Апатин”, у који се вратио из “Синтелона”.
За апатинске рукометаше суботњи меморијал ће бити прилика да освеже сећања на овог примерног младића и спортисту, али и да провере форму пред наставак такмичења у Првој лиги група Војводина.
The post СУТРА У АПАТИНУ РУКОМЕТНИ МЕМОРИЈАЛ “НЕМАЊА СТАМБОЛИЈА” appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.