У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЗЛАТНИ КОТЛИЋ ПРВО МЕСТО ЈАНКУ ПИНЋЕРУ ИЗ БЕГЕЧА

Izvor: Radio Dunav, 24.Jul.2021, 00:31

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЗЛАТНИ КОТЛИЋ ПРВО МЕСТО ЈАНКУ ПИНЋЕРУ ИЗ БЕГЕЧА

Другог дана 57. Апатинских рибарских вечери одржане су квалификације за „Златни котлић“ (Отворено првенство Апатина) за екипе које нису са територије општине.  За надметање у пролазак квалификација пријавило се 30 екипа из Региона.
Жири у саставу Владо Ловрић, Роберт >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Хам и Петер Иштван донео је одлуку о три најбоља паприкаша.
Прво место освојио је Јанко Пинћер из Бегеча код Новог Сада, са 86 бодова, који је кувао под шифром „толстолобик“. За награду је добио велнес викенд, котлић, вечеру и пакет алеве паприке.
– Радим 37 година са рибом, а тренутно сам запослен у Биофишу. До сада сам освојио око 500 пехара. Био сам првак Војвођанског финала у Сомбору. Између осталог сам међународни и вишеструки првак Војводине. Имам добре пријатеље у Апатину и била ми је велика жеља да дођем овде и освојим прво место. Некако ми је стално измицало. Нисам могао да ухватим штимунг који Апатинци раде и сад сам га пронашао и показало се добрим. Дуго година долазим у Апатин, прво као пријатељ, после као такмичар. Ово је фантазија и штета је да други градови не направе манифестацију као што раде Апатинци или Мађари у Баји. Ја сам то предлагао Новом Саду, међутим, мислим да је Апатин најбоље место за такав догађај, рекао је Јанко Пинћер.
Друго место освојио је Милош Здравковић из Оџака, са 78 бодова, а кувао је под шифром „Лињак“. Као награду освојио је котлић, поклон пакет алеве паприке, вожњу бродићем и вечеру.
Треће место освојио је Ђерђ Денеш из Апатина који је кувао за екипу „Либерланда“, са 76 бодова, под шифром „јегуља“. За награду је добио котлић, пакет алеве паприке и вечеру.
Сутрашње такмичење за Златни котлић биће неизвесно. Који мајстор ће најбоље одмерити састојке, време кувања и зачинити све љубављу према паприкашу, те однети победу, остаје да видимо.
The post У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЗЛАТНИ КОТЛИЋ ПРВО МЕСТО ЈАНКУ ПИНЋЕРУ ИЗ БЕГЕЧА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.