Izvor: Radio Dunav, 22.Jun.2021, 12:57

АПАТИН ОБЕЛЕЖИО ДАН ДУНАВА

Низом догађаја у Апатину је данас обележен 29. јун, Међународни дан Дунава. Након апатинске Марине која је организовала бесплатне вожње бродићем „Апатинка“, бесплатних промо тренинга вожње кајака за децу и еколошке радне акције уклањања смећа са полуострва код Плаве руже, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << централни део програма је одржан на платоу код кајак клуба „Панонија“.
Удружење љубитеља природе „Франц Шпајзер“ учествовало је сa поставком баштенског и језерског биља, а изложени су били и примерци Црвеноухе и Жутоухе корњаче из јединственог азила у Србију који ово удружење води у Апатину. Ликовну радионицу за педесетак малишана водила је Власта Миленковић.
За најбоље ликовне радове награђени основци Вукашин Ћурчић, Теодор Франција и Ника Радаковић. Награде им је уручила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.
-Изузетно сам задовољна одзивом грађана и бројем догађаја који су организовани. Овом манифестацијом показујемо колико Дунав значи за наш град, колико смо везани за ову реку и колико она обликује нашу свакодневицу. Жеља нам је да Апатин што више изађе и отвори се ка реци и то је оно на шта желимо да укажемо нашим суграђанима, рекла је председница општине Дубравка Кораћ.
Она је изразила задовољство што су ове године и еколошке акције биле део програма у обележавању Дана Дунава, као и са уређењем полуострва за које постоји план да добије лепши изглед и форму.
-Надам се да ће наш однос према реци да се поправи у наредном периоду, али и такође да ћемо да искористимо његове потенцијале у већој мери него до сада, поручила је Кораћ.
Окупљеним граћанима су се представиле Апатинске мажореткиње, градски хор „Јединство“ Апатин, КУД-а „Царза“ Апатин и Музичка школа „Стеван Христић“ из Апатина.
Апатинци су имали прилику да погледају и изложбу макета бродова Мишија Молнара из Апатина.
The post АПАТИН ОБЕЛЕЖИО ДАН ДУНАВА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.