ТРИДЕСЕТАК АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ, АКЦИЈУ ПОДРЖАО ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Izvor: Radio Dunav, 21.Maj.2021, 12:19

ТРИДЕСЕТАК АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ, АКЦИЈУ ПОДРЖАО ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Апатински Црвени крст је у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине данас организовао акцију добровољног давања крви у Апатину. Акција је одржана у просторијама Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“, а Јелена Kлашња докторка Завода за трансфузију крви Војводине >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << је рекла да је све протекло без проблема и нагласила да је одзив Апатинаца био добар.
-Драгоцену течност је дало тридесетак људи, што је узимајући у обзир да смо у пандемији, добар одзив. Залихе крви су тренутно стабилне, али због повећаних потреба у последње време свакако да нам много значи нешто бољи одзив давалаца. У овом тренутку можда су нам мало потребније нулта и крвне групе са негативним Rh фактором, изјавила је др Kлашња.
Данашњу акцију је подржао Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин који је забележио своје дванаесто давање крви.
-Својим личним примером желим да подстакнем грађане да помогну људима који су у невољи и којима је потребна крв, јер не постоји ништа хуманије од тога када спасите некоме живот. Желим да истакнем да су Апатинци изузетно хумани, и увек су спремни да помогну када је то потребно, рекао је Ђукић.
У СОМБОРУ ПРИКУПЉЕНО 58 ЈЕДИНИЦА КРВИ
Аккција добровољног давања крви ове недеље је одржана и у сомборском Црвеном крсту, за коју се пријавило 65 потенцијалних давалаца, а међу њима је било 14 жена. Овом приликом прикупљено је 58 јединица драгоцене течности.
The post ТРИДЕСЕТАК АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ, АКЦИЈУ ПОДРЖАО ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.