Žikica Milosavljević pred Grčku: Da potvrdimo kvalitet

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 14:13

Žikica Milosavljević pred Grčku: Da potvrdimo kvalitet

Koliko može Srbija?

Asistent selektora rukometne reprezentacije Srbije Žikica Milosavljević rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Grčke, poslednjem u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, potvrditi svoj kvalitet, ali je i pozvao na oprez.

"Plasman (na Evropsko prvenstvo) je obezbeĐen, ostala je još jedna utakmica koja neće biti nimalo laka i moramo da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oprezni. Za nas je važno da potvrdimo kvalitet i plasman na Evropsko prvenstvo sa prvog mesta", rekao je Milosavljević, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije u četvrtak gostuje Grčkoj u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Toni Đerona okuplja reprezentativce u prestonici Grčke, gde će se obavljati trenažne aktivnosti do meča.

Na putu ka EP, koje se održava u MaĐarskoj i Slovačkoj 2022, Srbija je pobedom i remijem protiv Francuske, a zatim trijumfom nad Grčkom zauzela prvu poziciju na tabeli svoje kvalifikacione grupe.



"Kada kažem da neće biti lako i da ne treba olako shvatiti ovih deset razlike koji smo imali u Zrenjaninu, mislim da reprezentacija Grčke na domaćem terenu igra potpuno drugačije. Znamo kakav je grčki temperament i da će tražiti svoju šansu"
, rekao je Milosavljević.

"Oni praktično igraju tri meča ove nedelje. Meč protiv Francuske koji igraju u utorak i sa nama u četvrtak za njih će biti kao finale jer traže priliku da se kao trećeplasirani u grupi kasnije naĐu u mogućnosti da se plasiraju na Evropsko prvenstvo", dodao je on.

Po njegovim rečima, svi reprezentativci jedva čekaju nove utakmice.

"U Grčku idemo u nešto drugačijem sastavu nego što smo bili u januaru, ali tražimo da svi igrači budu maksimalno pripremljeni i svaki put kada se okupimo to bude naše najbolje izdanje koje možemo da pružimo", rekao je Milosavljević.

Za utakmicu protiv Grčke selektoru Đeroni će na raspolaganju biti sledeći igrači:

Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Mijajlo Marsenić, Živan Pešić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić, Petar ĐorĐić, Marko Milosavljević, Nemanja Obradović, Petar Nenadić, Stevan Sretenović, Mihajlo Radojković, Stefan Dodić, Nemanja Zelenović, Jovica Nikolić.

Utakmica se igra u četvrtak od 14.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.