Željko pobedio Dudu, odluka o šampionu u Pireju

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko pobedio Dudu, odluka o šampionu u Pireju

Panatinaikos – Olimpijakos 84:74 (14:19, 22:19, 19:20, 29:16)
PANATINAIKOS: Marić, Perpeloglu 5, Batist 23 (11 sk), Logan, Sato, Carcaris, Dijamantidis 15 (6 sk, 5 il), Vujukas 3, Kalates 7 (4 sk, 4 as), Smit 7 (6 sk), Kajmakoglu 12 (4 sk), Jasikevičijus 12 (7 as).
OLIMPIJAKOS: Hajns 5, Lo 16, Antić 11, Spanulis 8 (5 sk, 8 as), Dorsi 8 (8 sk, 5 il), Kešelj 9 (4-2, 2-0, 6-5, 2 sk, 1 as, 1 il, za 21 min), Papadopulos, Gecevičijus, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Printezis 9, Papanikolau 8, Mancaris, Slukas.
Grčka još nije dobila šampiona. Panatinaikos je savladao Olimpijakos u četvrtoj utakmici i zakazao majstoricu koja će biti odigrana u subotu (18) u dvorani Mira i prijateljstva.
Početni poeni u ovoj seriji očigledno su rezervisani za Peru Antića. Krilni centar je ponovo prvi pogodio i to za dva, pa onda za tri poena, čime je Olimpijakos silovito poveo trku. Uzvratili su Zeleni preko Kajmakoglua, međutim domaći igrači su u prvi deset minuta više ostali upamćeni po neshvatljivim greškama nego po koševima.
Dijamantidis je bio potpuno van ritma, Batist i Vujukas su promašivali zicere, a gosti su to vešto koristili da održavaju solidnu prednost lakim poenima iz kontranapada.
Na parketu se zakuvalo, a sudijama je postajalo sve teže da kontrolišu utakmicu nabijenu emocijama. Tako je došlo i do jedne vrlo bitne greške sudijske trojke, posle koje je PAO postigao pet vezanih poena.
Papanikolau je izbio čistu loptu Perpelogluu, a arbitar je svirao faul. Ivković je žestoko protestovao i dobio tehničku grešku. Dijamantidis je bio precizan sa linije penala, dok je u sledećem napadu Smit pogodio trojku.
Meč je postajao sve uzbudljiviji, a tek je na programu bilo drugo poluvreme. U nastavku je Olimpijakos došao do osam poena prednosti, PAO izjednačio, da bi Lo košem uz faul doneo gostima tri poena više pred poslednju deonicu.
A, onda je krenuo uragan Zelenih. Izabranici Željka Obradovića su nošeni preporođenim Batistom preokrenuli rezultat, sad oni došli do plus 8, međutim onda su sudije ponovo pogrešile.
Arbitri su dosudili nepostojeću duplu Vujukasu, pa i još dosudili tehničku grešku Jasikevičijusu i gosti su prišli na samo dva poena zaostatka.
Tačno dva minuta pre kraja, domaćin je organizovao loš napad, došao u situaciju da Kalates rešava čudnim „flouterom” koji naravno nije prošao kroz obruč, ali je zato Smit pokupio loptu i pogodio.
Nikako Pirejci nisu mogli da prežale taj primljeni koš, pa su ušli u seriju grešaka, što je Panatinaikos kaznio ne samo pobedom, već i dvocifrenom razlikom na kraju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.