Izvor: Blic, 20.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbrka u Grčkoj: I Olimpijakos i AEK slave titulu!?

Fudbaleri Olimpijakosa proslavili su osvajanje 11. titule grčkog prvenstva u poslednjih 12 godina posle pobede od 3:1 nad Iraklisom, ali su i igrači AEK-a imali šampionsko slavlje, zbog toga se još nadaju da će se "slučaj Valner" razrešiti u njihovu korist! Olimpijakos se nalazi na čelu tabele sa 70 bodova, dva više od AEK-a, koji je u poslednjem kolu pobedio Asteras sa 2:0.



Cela zbrka datira još iz februara kada je Olimpijakos izgubio od Apolona minimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rezultatom, ali je onda dobio tri boda zbog toga što je igrač ekipe iz Soluna Roman Valner već nastupao za dva druga kluba tokom sezone, što nije dozvoljeno po pravilima FIFA.

Valner je sezonu počeo u škotskom Falkirku, zatim je kratko igrao kao pozajmljen igrač u Hamiltonu, da bi konačno prešao u Apolon. Ipak, Apolon je uložio žalbu Arbitražnom sportskom sudu u Švajcarskoj (CAS) i, zajedno sa igračima i čelnicima AEK-a, očekuje da im prođe argument da se "pozajmice ne računaju", kao i da to potvrđuje to što je Fudbalski savez Grčke odobrio transfer.

CAS bi konačnu presudu trebalo da donese naredne nedelje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.