Zaev i Cipras primili nagradu Evald Fon Klajst

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev i Cipras primili nagradu "Evald Fon Klajst"

Premijerima Severne Makedonije i Grčke Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu sinoć je na svečanoj večeri, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, uručena glavna nagrada tog skupa - "Evald Fon Klajst".

Nagrada je dodeljena kao priznanje za potpisivanje Prespanskog sporazuma kojim se Skoplje obavezalo da promeni ime države u Severna Makedonija, a Atina da neće blokirati severnomakedonski put ka NATO i EU.

Prethodno je bila održana zajednička diskusija o Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Makedoniji i Grčkoj na kojoj su kao glavni panelisti učestvovali premijeri Zoran Zaev i Aleksis Cipras.

Domaćin svečane večere bio je premijer Bavarske Florijan Herman.

Predsedavajući Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, nemački diplomata Volfgang Išinger, na svom tviter nalogu je, povodom dodeljivanja nagrade Zaevu i Ciprasu, napisao da je razrešenje spora oko imena primer koji pokazuje da su rešivi čak i oni problemi koji izgledaju nerešivi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.