Vujović: Šta god se desi sa Grčkom, Srbija je spremna

Izvor: Studio B, 04.Jul.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Šta god se desi sa Grčkom, Srbija je spremna

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je Srbija spremna za sve realne šokove vezano za krizu u Grčkoj, i da to ministarstvo i Narodna banka Srbije imaju plan i za najgori slučaj, iako, kako ocenjuje, do crnih scenarija najverovatnije neće ni doći.

Teško je reći da li će se kriza u Grčkoj produbiti, koliki će biti efekti, ali smo mi spremni. Imamo planove iz predostrožnosti, koji se ne saopštavaju javnosti, baš kao što se ni planovi odgovora na vojnu opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ne saopštavaju, ali oni postoje, realni su i dogovoreni sa međunarodnim organizacijama", naveo je Vujović.

Prema njegovim rečima, postoje planovi za prilagođavanje različitim uslovima - ako Grčka izađe iz zone evra, ako dođe do pogoršanja trgovinskih i ekonomskih odnosa Grčke i Evrope, i ako ta zemlja izađe iz EU.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varšava spremna za intervenciju u slučaju slabljenja valute

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015

VARŠAVA - Poljska Centralna banka i Ministarstvo finansija spremni su da intervenišu ukoliko rezultati referenduma u Grčkoj izazovu slabljenje nacionalne valute zlote, rekao je poljski ministar finansija Mateuš Ščurek..."Imamo velike rezerve strane valute, kako sa strane Vlade tako i od Centralne...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.