Kvadriterala u Beogradu: Oči Srbije uprte u Rumuniju

Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvadriterala u Beogradu: Oči Srbije uprte u Rumuniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednicima vlada Bugarske, Grčke i Rumunije - Bojkom Borisovom, Aleksisom Ciprasom i Vjorikom Danćilom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Rumunija, tokom predsedavanja EU u prvoj polovini iduće godine, veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija Srbije, podršci našoj zemlji, ali i celom Zapadnom Balkanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Vučić je, na konferenciji za štampu posle kvadrilaterale - sastanka sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, konstatovao da se četiri zemlje regiona nesumnjivo znažnije povezuju i politički i ekonomski.

Preneo je da su razgovarali pre svega o predsedavanju Bukurešta EU.

S tim u vezi iskazao je posebnu veliku zahvalnost premijeru Bugarske Bojku Borisovu i Bugarskoj, što je tokom predsedavanja EU (početkom godine, tretnuno predsedava Austrija) uložila mnogo napora u poboljšanje pozicije celog Zapadnog Balkana i Srbije.

"Da EU danas ponudi članstvo Srbiji, rekla bih NE"!

Takođe je zahvalio i premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu na stalnoj podršci i pažnji koju pruža Srbiji.

"Mi kao Srbija, ali i svi ostali na Balkanu smo uvereni da će Rumunija veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija. Istovremeno sigurno će to značiti i značajnije infrastrukturno povezivanje ove četiri zemlje. Mi se politički, ali i ekonomski snažnije uvezujemo, viđamo i viđaćemo se", kazao je on.

Vučić je najavio da će sledeći sastanak kvadrilaterale biti održan u Rumuniji tokom predsedavanja EU, što je ocenio veoma važnim.

Uz pomoć Rumunije, Srbija može brže u EU?

Kazao da je ponosan i srećan što može da ugosti prijatelje iz tri prijateljske zemlje.

"Hvala na poseti, na tome što čini mi se uvek rado dođu u Beograd i Srbiju. Nama je čast da ugostimo naše prihjatelje i veoma sam im zahvalan na prijateljskom odnosu koji pokazuju Srbiji. Premijerka Rumunije je mogla da bude samo danas sa nama. Sledeći put će biti više dana", naglasio je on.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Očekujemo podršku evropskim integracijama Srbije"

Izvor: B92, 22.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednicima vlada Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Danćilom...Vučić je izrazio uverenje da će Rumunija, tokom predsedavanja EU u prvoj polovini iduće godine, veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.