Vruć talas u Grčkoj: 28 stepeni, masovno na plažama, raspale se zabrane

Izvor: Beta, 10.Jan.2021, 23:45

Vruć talas u Grčkoj: 28 stepeni, masovno na plažama, raspale se zabrane

Vruć talas s temperaturom od čak 28 stepeni Celzijusa poslao je danas Grke masovno na plaže i u parkove, bez obzira na "mere zatvaranja" zbog epidemije korona virusa.Po Atinskoj nacionalnoj opservatoriji, temperatura u Hanji, na južnom ostrvu Kritu, oko podneva je dostigla 28,3 stepena, što je jedna od najviših januarskih temperatura za pedeset godina.Tipična temperatura u ovo doba godine u Grčkoj je oko 15 stepeni.U Atini, gde su termometri dostizali 22 stepena, ljudi su hrlili na plaže i trgove i u parkove."Vreme je divno, a većinom smo zaglavljeni kod kuće", rekao je čovek za Skai TV sa plaže Kavuri, kod Atine, objašnjavajući zašto je tu uz mnoge koji su šetali, a neki i plivali.Vrući vetar iz Afrike je uz neuobičajenu toplotu doneo i mnogo prašine. Očekuje se da će temperatura u Grčkoj biti visoka do srede.Policija je patrolirala uzalud pokušavajući da se izbegne prevelika koncentracija stanovništva. Policijski službenici s megafonima podsečali su ljude da održavaju "socijalnu distancu" i kaznili one koji nisu nosili maske.Grčka je "u karantinu" od početka novembra, a vlasti pokušavaju da izbegnu treći talas pandemije posle Božića i novogodišnjeg slavlja. U petak su ograničenja koja je trebalo da se završe 11. januara, produžena za još nedelju dana. U ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vruć talas u Grčkoj: 28 stepeni, Grci masovno na plažama

Izvor: Danas, 11.Jan.2021, 00:07

Vruć talas s temperaturom od čak 28 stepeni Celzijusa poslao je danas Grke masovno na plaže i u parkove, bez obzira na "mere zatvaranja" zbog epidemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.