Više od 16.200 munja tokom zimskog nevremena u Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 16.200 munja tokom zimskog nevremena u Grčkoj

Nevreme koje su meteorolozi nazvali "Penelopa", donelo je ove nedelje krajevima na zapadu Grčke neuobičajeno visoku temperaturu za kraj jeseni, a krajevima na istoku preranu zimu, uz jak sneg.Jake kiše i vetra je bilo i na zapadu, i na istoku Grčke, ali najviše na jugu, na Kritu i Dodekanezima, piše danas atinski list "Katimerini".

Po podacima mreže automatskih meteoroloških stanica Opservatorije u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Atini (Meteo.gr), "Penelopa" je gradu Hanji, na Kritu, donela čak 428 milimetara kiše po kvadratom metru.

Meteorološki sistem ZEUS je nad Grčkom izbrojao više od 16.200 munja tokom šest dana, uglavnom nad južnom Grčkom i Egejskim morem.

Hladni deo fronta "Penelope" doneo je u Trakiji, na severoistoku Grčke, više od 30 santimetara snega, čak i u ravnici.

Tokom oluje vetar je bio olujne snage i na planini Pendeli, u predgrađu Atine, dostigao brzinu od 113 kilometara na sat.

Jak vetar brzine veće od 100 kilometara na sat je na Egeju podigao velike talase i poremetio pomorski saobraćaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.