Vatra progutala hektare šuma, vatrogasci gase 90 požara

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra progutala hektare šuma, vatrogasci gase 90 požara

Grčki vatrogasci već treći dan bore se sa požarima severozapano od Atine i pokušavaju da zaustave vatru koja je "progutala" hektare borove šume.
Vatra je u nedelju buknula u odmaralištu Kalamos, a zatim se proširila na tri druga grada i uništila nekolicinu kuća, zbog čega je u toj oblasti proglašeno vanredno stanje, prenosi Rojters.

U gašenju požara učestvuje 180 vatrogasaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 100 pripadnika vojske, kanaderi i šest helikoptera.
Kako se navodi, nepristupačan teren i jak vetar otežavaju gašenje požara.
Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti dva kampa i kuća koje se nalaze u okolini, kao i manastir do čijih kapija je došao požar.
Vatrogasci pokušavaju da ugase i 90 šumskih požara širom Grčke, a najteža situacija je u okolini Atine, na Peloponezu i jonskim ostrvima Zakintos i Kefalonija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKA U PLAMENU Vatrogasci se bore sa 90 požara, gore hektari šuma (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Avg.2017

Grčki vatrogasci već treći dan bore se sa požarima severozapadno od Atine i pokušavaju da zaustave vatru koja je "progutala" hektare borove šume...Portparol vatrogasaca je rekao da trenutno nije ugroženo nijedno naseljeno mesto, a da vatre gore na obali mora na oko 50 kilometara istočno od Atine,...

Nastavak na Blic...

Vatrena stihija progutala hektare šuma, bukti 90 požara (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017

Drama!..Više od 100 vatrogasaca bori se sa požarima koji divljaju širom Grčke...Vatrena stihija, s kojom se grčki vatrogasci bore već treći dan "progutala" je hektare borove šume severozapadno od Atine...Vatra je u nedelju buknula u odmaralištu Kalamos, a zatim se proširila na tri druga grada...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.