Izvor: Radio 021, 11.Jul.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Sedmoro mrtvih i 120 povređenih u jakom nevremenu na Halkidikiju

Sedmoro ljudi je poginulo, a 120 povređeno u sredu uveče na poluostrvu Halkidiki tokom velikog nevremena koje je pogodilo sever Grčke, javljaju tamošnji mediji.

U Nea Plaji su jedna Rumunka i njeno dete poginuli kada se srušio krov taverne, jedan Čeh i njegovo dvogodišnje dete poginuli su u Nea Potidei kada je na njih palo drvo, u Sozopoliju su vetar i bujica zdrobili kamp-vozilo u kojem je dvoje Rusa izgubilo život, a u oluji je poginuo i jedan ribar na moru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

"Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdravstvenog centra Nea Mudanja, gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci i 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Moudania i Nea Kalikratia.

Proglašena je vanredna situacija i oko 100 spasilaca je na terenu, navodi BBC.





Autor: Tanjug, Sputnjik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.